10 ingyenes játék, aminek érdemes adni egy esélyt!

10 ingyenes játék, aminek érdemes adni egy esélyt!

Egyetlen forint ráfordítása nélkül is találhatunk olyan címeket, amikkel hosszú órákra jól szórakozhatunk. 

Bár sokunknak csábítónak tűnhet a legújabb Call of Duty, az új Star Wars, esetleg az aktuális FIFA rész, de egy AAA-s játéknak megkérik az árát. Hiába szeretnénk kipróbálni magunkat a legújabb címekben, a 12-20 000 forintos árcédula eltántoríthat minket a vásárlástól. Nem kell azonban aggódnunk, mivel az ingyenes játékok között is találhatunk olyanokat, amik különböző műfajokban tették le a névjegyüket. Összegyűjtöttünk tíz olyan ingyenes videojátékot, amiket bátran megéri letölteni, mivel bár népszerűségben nem érnek fel a Fortnite és a League of Legends magasságába, így is nagyszerű élményekkel gazdagodhatunk, ha adunk nekik egy esélyt!

SMITE

A Hi-Rez csapata nagyon ért ahhoz, hogyan kell játékot készíteni, azonban abban már nem igazán jók, hogyan is kell ezeket a játékokat életben tartani. A SMITE egyszerű MOBA-nak tűnhet, de a TPS nézet és az ismerős karakterek (istenek és félistenek) garantálják, hogy olyan élményben lesz részünk, amiben még sosem volt. Nem egyszerű azonnal kiismerni magunkat a furcsa kezelőfelületen, sőt további nehezítés, hogy WASD + egérrel irányíthatjuk a hősünket, miközben pakolni kell a wardokat és még ugrálhatunk is, ha úgy tartja kedvünk. Ezek a dolgok eltántoríthatnak minket, de ha megadjuk az esélyt a SMITE-nak, akkor könnyedén ott felejthetjük magunkat a játék előtt.

Paladins

Ismét egy Hi-Rez játék, amit sokan illetnek a "F2P Overwatch" gúnynévvel. A valóság nem áll nagyon messze ettől, ugyanis tényleg sokban hasonlít a két játék egymásra. A grafika egyszerűbb, de a hősök sokkal összetettebbek és eltérőbbek egymástól, ami garancia arra, hogy ne unatkozzunk. Ha mindenünk az csapatközpontú akciójáték, amiben a pörgős mérkőzések futószalagon érkeznek, akkor nem kell tovább keresnünk.

Crusader Kings II

A grand stratégia kedvelőiit ölelte keblére a Paradox Interactive, amikor úgy döntöttek, hogy ingyenessé teszik a Crusader Kings 2-t, a valaha volt egyik legtartalmasabb és legizgalmasabb játékot a műfajon belül. Kezünkben van a lehetőség, hogy akár dicső magyar nemzetünket egészen a világuralomig vezethessük, miközben a lázadozó nemeseket és a trónbitorló szövetségeseket is befenyíthetjük. A középkorban még nem volt ciki unokatestvérrel házasodni, főleg akkor, ha ezzel jó pontokat szereztünk a potenciális szövetségeseknél. 

Darwin Project

Az éhezők viadala sorozatból ismerős lehet az alapkoncepció, ami elénk vetíti a túlélők harcát és a játékmestert, aki zsinóron rángatja a névtelen hősöket. Nem dúskálunk a fegyverekben, cserében varrhatunk magunknak jobb csizmát, hogy még gyorsabban közlekedhessünk a zónák között. Nagyon egyedi battle royale játékkal rukkolt elő Scavengers Studio, ami sajnos nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért került át az "ingyenes játékok" fiókjába. Mivel nem kell ezer forintokat áldozni rá, ezért adhatunk neki egy esélyt.

Deceit

Az őrület alábbhagyott, de a Deceit még mindig az egyik legegyedibb játék a Steam ingyenes palettáján. Taktikai FPS-ről van szó, amiben főszerepet kap az összejátszás is a megtévesztés a győzelem érdekében. A túlélőknek a célja a kijutás, a szörnyeknek meg az, hogy ezt megakadályozzák különböző eszközök és pályaelemek segítségével. Csak rajtunk múlik, hogy sikerül-e beteljesíteni a sorsunkat, vagy a körülmények (és más játékosok) áldozatai leszünk.

A további játékokat a következő oldalon találjátok!

Dungeon Defenders II

A tower defense stílus egyszerűsége miatt hódította meg a világot, de a Dungeon Defenders II csavar egyet a klasszikus formulán. Akcióelemekkel és játszható karakterekkel teszi még izgalmasabbá a pályákat, ahol a tornyok mellett saját fegyverünk és képességeink is nagy segítséget nyújtanak abban, hogy visszaverjük a hordában támadó ellenséget. Igazi kooperatív mókáról van szó, ami mellől nehéz felállni. 

World of Warplanes

A Wargaming nagyon ért a harci szimulátorokhoz, legyen szó szárazföldről, tengerekről vagy a levegőről. Utóbbi környezetben ropognak a gépágyúk, amikor egymásnak esnek a világháborús repülők, amiket aprólékosan testre szabhatunk saját ízlésünk szerint. Talán nem olyan népszerű a Warplanes, mint a Tanks és a Battleships, de ez nem szabad, hogy eltántorítson minket a repülős MMO-tól.

Fishing Planet

Mindenkinek más stílus jön be igazán, nem kell ezért lenézni gamer társainkat. A horgászat egy különleges sportként hódít a mindennapokban, de ezt akár átélhetjük a számítógépen is. A 70-nél is több hal csak arra vár, hogy kifogjuk őket a legkülönbözőbb technikákkal és módszerekkel. A lenyűgöző grafika és az élethű animációk segítenek abban, hogy akár a négy fal között is kipróbálhassuk milyen érzés, amikor centiken múlik a dicsőség.

Dota Underlords

Az autobattler műfaj óriási tömegeket hódított meg 2019-ben, de talán a Dota Underlords áll legközelebb a népes felhozatalból a Dota Auto Chesshez, ami elindította ezt az őrületet. A hype nem túl nagy a Valve játéka körül, de valódi kihívást rejt magában a minél jobb eredmények hajszolása. Az Underlords folyamatosan képes megújulni, ezért is kell néha meccseknek eltelnie mire újra beleszokunk az ismerős közegbe. 

Town of Salem

"Hazudj, ha nem szeretnél meghalni!" Akár ez is lehetne a mottója a böngészőből játszható társasjátéknak, ami Salem városkájába kalauzol el minket. Különböző szerepeket aggatnak a nyakunkba, de csak mi tudjuk, hogy kik is vagyunk igazából. A célunk minden esetben más és más, ezért nehéz elszakadni a különleges játéktól. Jó tanács, hogy alapszintű angoltudás hiányában inkább kerüljük el a Town of Salemet, különben minden esetben bitófán végezzük.

A fenti 10-es lista csak egy kis szelete az ingyenesen elérhető játékok hatalmas univerzumának. A teljesség igénye nélkül jöjjön még néhány cím, amit kötelező mindenkinek kipróbálnia, ha eddig esetleg nem tettétek:

League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, Fortnite, Dota 2, Warframe, World of Tanks, World of Warships, Path of Exile, War Thunder, EVE Online, Apex Legends

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!