Abszolút rekordot döntött a Steam, sosem használták még ennyien egyszerre

Abszolút rekordot döntött a Steam, sosem használták még ennyien egyszerre

Egy 2018 januári rekordot döntött meg a Steam.

Saját rekordját döntötte meg a Valve platformja, ugyanis az egyidejű online felhasználók száma átlépte a 18,8 milliót. Az őrületes szám jól mutatja, hogy még mindig sokat kell dolgoznia a konkurenciának ahhoz, ha szeretné megdönteni a Steam évek óta rendületlenül tartó uralmát.

2018. január 14-ét írtunk, amikor megdőlt ez előző rekord. 18 537 490 felhasználó használta egyidejűleg a Steamet, ebből több, mint 7 millióan voltak játékon belül. 2020. február 2-án az online userek száma 18 801 944-gyel döntötte meg a rekordot, de ebből a hatalmas tömegből "csak" 5 956 968 játékos volt in-game. Jelenleg a Dota2, a PUBG, a CSGO, a GTA V és a Monster Hunter: World tarol Steamen, ez az öt játék 2,5 millió felhasználót szippant be egyidejűleg. Ezek a számok eltörpülnek az összes létrehozott fiók statisztikái mellett, de így is mutatják, hogy egyre több gamer dönt úgy, hogy a Steamen keresi a számára szórakoztató tartalmakat. 2019 áprilisában a fiókok száma átlépte az 1 milliárdot, és egy hónap alatt közel 90 millióan használták a Valve launcherét. 

Természetesen nem mehetünk el azok mellett, akik semmilyen aktivitást nem végeznek Steamen, de mégis online-nak jelzi őket a rendszer, mivel a launcher a legtöbb PC-n automatikusan elindul az operációs rendszerrel együtt. Hiába azonban ez a kritika, a Steam elképesztően nagy sikereket ér el nap mint nap.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked automatikusan elindul a Steam?

  • 43 %
  • 7 %
  • 43 %
  • 7 %