Bekeményít a Valve, retteghetnek a voice chateken garázdálkodók

Új büntetés előtt állnak azok, akik túl sok jelentést kapnak.

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire idegesítő ha csalóval találkozunk játék közben. Egy ember azonnal tönkreteheti kilenc másik játékát, ha valamilyen csalást használ, sokszor még anélkül is. Ezúttal a borzalmas, sokszor bántó kommunikációt folytató játékosok ellen lép fel a Valve.

Legfrissebb blogbejegyzésükben ecsetelik egyik jövőbeli tervüket, ami egy olyan új rendszer lesz, ami kifejezetten azokat bünteti majd, akik túl sok bejelentést kapnak nem megfelelő kommunikáció miatt. Biztosan ti is sokszor találkoztatok már olyannal, aki végig bömbölteti a zenét MM alatt, az első vesztes kör után kikel magából, káromkodik, finoman szólva is melegebb éghajlatra küld mindenkit. Ezek a játékosok nem csalnak, viselkedésükkel mégis legalább akkora károkat okoznak, mintha wh futna a gépükön.

Az új rendszerben, akik túl sok jelentést kapnak hasonló viselkedés miatt, azok automatikusan némítva lesznek minden más játékosnak, legalábbis bizonyos ideig. Kellő számú XP megszerzése után feloldhatják büntetésüket. Arról semmit sem mondtak a fejlesztők, hogy mi van azokkal, akikre ezután is sokan panaszkodnak majd, egyszerűen csak újra büntetést kapnak vagy esetleg örökre némítják őket?

Nem mondhatnám, hogy osztatlan sikert aratott az ötlet a közösségen belül. Sokan nehezményezik, hogy ez a rendszer sem igazán a Valve emberein, sokkal inkább a játékosokon függ majd, hiszen azokat az eseteket fogják vizsgálni, ahol már kellő számú jelentés érkezett az adott személyre. Mások pedig foggal, körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy először a csalókkal kell kezdeniük valamit, csak aztán kellene a fejlesztőknek belevágniuk hasonló projektekbe.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(a borítóhoz felhasznált képek forrása: dexerto.com)

Kövess Minket!