Így fest a The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth rajongói felújítása

Így fest a The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth rajongói felújítása

Reméljük nem sújt le a projektre az EA hóhérja.

Óriási a felháborodás a Warcraft III: Reforged körül. Szinte kivétel nélkül elégedetlenek a játékosok, a Blizzard kénytelen volt beadni a derekát, ma már visszakérhetik a játék árát azok, akik átverve érzik magukat a végleges produktum láttán. Sok olyan véleményt olvastam, hogy inkább a rajongókra kellett volna bízni a játék felújítását, ebben a cipőben jár most egy másik klasszikus RTS, a The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth is.

2004-et írunk, a The Lord of The Rings filmek már a létező összes díjat elnyerték, de még nem csengett le a hype J. R. R. Tolkien fantasztikus világának megfilmesített változata körül. Ezért a Battle for Middle-Earth még pont idejében érkezett. Az EA játéka meghódította minden Gyűrűk Ura rajongó gamer szívét, de mint a kor egyik legnépszerűbb műfajának képviselője, RTS-ként is remek volt.

Persze nem volt tökéletes. A grafika már akkoriban is kicsit elavultnak számított, ahogy az animációk is elég suták voltak, különösen a játék motorjával készült átvezetővideók alatt. Ennek ellenére a hangulat, a zene, a játékmenet csillagos ötös volt. Ma már viszont sajnos sehol sem vásárolhatjuk meg a játékot, rajongók egy maroknyi, de annál lelkesebb csoportja viszont megpróbálja elhozni nekünk a felújított változatot.

A projekt már jó ideje fejlesztés alatt áll, most viszont kaptunk két új videót, amiben a vasudvardi egységek épületeit csodálhatjuk meg. Az Unreal Engine 4-gyel újraalkotott épületek nagyon jól festenek, igazi élmény lenne ilyen grafikával játszani újra a filmeket feldolgozó játékot. Fontos, hogy a Battle for Middle-Earth Reforged színtisztán a játékosok által, a játékosoknak készül, a fejlesztők semmilyen hasznot nem akarnak húzni rajta, ha elkészül, teljesen ingyen lehet majd letölteni. Ennek ellenére mégis benne van a pakliban, hogy az EA végül megöli a fejlesztést.

Eddig ugyan nem szóltak bele a projekt elkészülésébe, ennyi idő után már talán nem is fognak, ugyanakkor az is igaz, hogy számtalan ellenpéldával találkoztunk már az évek alatt. Évekig készült például a Resident Evil 2 Reborn, ami szintén UE4 alatt hozta volna el a klasszikus RE2 élményt, de miután a Capcom bejelentette a Resident Evil 2: Remake létezését, azonnal meghalt a rajongói projekt.

Ebben az esetben legalább megkaptuk a játék felújított változatát, de volt olyan is, amikor a jogokat birtokló cég egyszerűen csak lelőtte a készülő projektet. Így járt például a Star Wars: Rogue Squadron rajongói remake-je, aminek fejlesztését nemes egyszerűséggel leállította a Lucasfilm tavaly ősszel, 2016-ban pedig a legendás Metal Gear Solid felújítása esett kútba tisztázatlan okok miatt, amikről gyakorlatilag mindenki tudta, hogy a Konami keze van benne.

Reméljük a The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth Reforged nem jár majd így és megszépítve, az új generáció is játszhatja majd ezt a fantasztikus stratégiát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - A májusi eső miskolci OGEX-et ér

Az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városát is beveszi az Országos Gaming Expo, hogy a geek kultúra válogatáskazettájával kedveskedjen az ott lakóknak.