Egy góllal dőlt el a Magyar Kupa, gólfieszta az osztályozókon és felemás teljesítményt nyújtott a válogatott!

Egy góllal dőlt el a Magyar Kupa, gólfieszta az osztályozókon és felemás teljesítményt nyújtott a válogatott!

Izgalmas mérkőzéseken eldőlt a Magyar Kupa sorsa, megszülettek a feljutó és kieső csapatok, valamint felemás napot zárt a válogatott is.

Habár címet nem sikerült védenie a K&H MNEB HPCL FIFA20-as első szezonjában a Nice Gamingnek, a Magyar Kupa döntőben végül mégis diadalmaskodtak és megszerezték az aranyérmet. A tabellán harmadik helyen végző Nice Gaming és az első osztályból végül kieső Nutri8 játszhatta a finálét. Semmit nem akart az N6 a véletlenre bízni, ezért a kezdő sípszótól kezdve nekiestek ellenfelüknek, az 5. percben Szilva révén meg is szerezték a vezetést, azonban ez gyorsan elillant, miután egy csodás kiugratás végén Lord Juhász egyenlített. A szünet után volt még egy óriási ziccere a Nutri8-nak, de nem sikerült gólra váltani, végül a rákapcsoló N6 eldöntötte a kupa sorsát, Bali 75. percben szerzett találatával legyőzték a Nutri8-at.

Nice Gaming 2:1 Nutri8

K&H MNEB HPCL Osztályozó

A szezon végén az osztályozó mérkőzések is méltó lezárást jelentettek a K&H MNEB HPCL-nek. A DLSZ eSport (másodosztály) mérkőzött a HUN Ultras (első osztály) az első osztályban való indulás jogáért, és ennek megfelelően kőkemény összecsapást hozott már az első meccs is. Bár a HUN Ultras igyekezett irányítani a mérkőzést, voltak fellángolásai a másodosztályú együttesnek, viszont a csattanó a 93. percre maradt. Egy szögletet követően Helliszto fejelt véletlenül ellenfélhez, amit enemo88 közvetlen közelről bólintott a kapus mellett a hálóba, ezzel az első felvonást a HUN Ultras nyerte. A visszavágón aztán őrületes parádét láthatott a közönség, kezdve Fehér Krisztián félollózós góljával a 30. percben, amivel előnybe került a HUN Ultras. A szünetet követően rögtön a középkezdésből betalált a DLSZ, méghozzá Criis jóvoltából. Aztán alig 20 perc leforgása alatt már mesterhármast jegyzett és a feljutás kapujába lőtte csapatát a támadó. A 69. percben azonban egy jobb oldali bedobásnál nem maradt embere Stemlernek a tizenhatoson belül, így könnyűszerrel tekerhette ki a hosszút a játékos. A végeredmény ezek után nem változott már, de az idegenbeli góloknak köszönhetően a HUN Ultras jobban örülhetett, mivel mindkét csapat maradt a helyén.

HUN Ultras 1:0 DLSZ eSport
DLSZ eSport 3:2 HUN Ultras

A másik osztályozó mérkőzésen egyértelműbb végeredmény született. 

Ultras Kaposvár 4:1 DVTK
DVTK 2:3 Ultras Kaposvár

Az első mérkőzésen a harmadosztály negyedik helyén végzett Kaposvár nagyot focizva már tulajdonképpen hazai pályán eldöntötte a továbbjutást. Négyet lőttek, és ez a szezonjukat látván, ahol holtversenyben két együttessel ők szerezték a második legtöbb találatot a szezonban - szám szerint 49-et -, ez nem olyan meglepő. A visszavágó aztán sokkal szorosabb volt, de az összesített eredményre nem volt igazán hatással, végül a kaposváriak idegenben is begyűjtötték a győzelmet. Ha a következő szezonban nem lesz visszalépő csapat, akkor ez azt jelenti, hogy a DVTK kiesik az alsóbb osztályba.

VPG Világbajnokság

Az első fordulós Irak elleni 0:0-át követően február 9-én vasárnap este három válogatott mérkőzés is várt a cseppet újjászerveződött magyar csapatra. Brazília ellen elég hamar kiderült, hogy a szerverek miatt elég nagy delay hátráltatta a mieinket. A dél-amerikaiak emiatt hatalmas fölényben játszottak, négyet rúgtak, nekünk kapuralövési kísérletünk sem volt és több, mint 60 százalékban volt náluk a labda. Ciprus ellen már egyenlő feltételekkel léphettünk pályára, és ennek már meg is volt a látszata. Abszolút uraltuk az összecsapást, a K&H MNEB HPCL gólkirálya, Hajdú Viktor pedig brillírozott, többek között az ő mesterhármasának köszönhetően kiütéssel győztük. Mellette azért Okolicsányi és Csabcsi is betalált, illetve jól is játszottak, de ez az egész együttesre elmondható. Ezt a teljesítményt Irak ellen is sikerült átörökítenünk, már ami a mezőnyjátékot illeti. A kapu előtt ugyanis már nem voltunk ilyen határozottak, és bár volt pár nagy lövésünk, Neuer a kapusuk megfogott mindent. A 48. percben aztán megtört a jég, büntetőhöz jutottunk, Hajdu pedig magabiztos jobb lábbal értékesítette. Sokáig viszont nem tartott a felhőtlen öröm, a második játékrészben egy védelmi megingást kihasználtak az irakiak, és máris újra egyenlő volt az állás. Ezután mindkét fél becsülettel ment előre és próbálkozott, mikor is a 88. percben újabb büntetőt kaptunk a játékvezetőtől. Ezúttal Csabcsi állt oda, de most nem sikerült Neuer eszén túljárni, és elmaradt a 3 pont. 

Brazília 4:0 Magyarország
Magyarország 5:1 Ciprus
Magyarország 1:1 Irak

A csoport állása:


Még nem frissült az esti mérkőzések eredményeivel

Két mérkőzése maradt a magyar válogatottnak hátra Brazília és Ciprus ellen. Legalább az egyik mérkőzésen nyernünk kellene, ha a továbbjutással kapcsolatos álmainkat szeretnénk életben tartani.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted továbbjut a magyar válogatott a vb csoportjából?

  • 0 %
  • 25 %
  • 75 %