"A CS:GO óta ez a legjobb játék, amivel valaha játszottam" - Vannak, akik már kipróbálhatták a Project A-t

Jön a Project A, retteghet a CS:GO?

Emlékeztek még tavaly őszre, a LoL 10. születésnapjára? A szülinapos méltó megünneplése mellett számos újdonságot is bejelentett akkor a Riot Games, többek között az első FPS játékukat, ami még mindig csak Project A névre hallgat. A fejlesztés még mindig gyerekcipőben jár, de pár szerencsés már kipróbálhatta a játék legfrissebb változatát, köztük volt a CS:GO egyik legnépszerűbb kommentátora HenryG, a Virtus.pro legendája pashaBiceps és a játékosként és elemzőként is ismert Rod "Slasher" Breslau is.

Az általuk elmondottak alapján pedig egy igazán remek játék van készülőben. Könnyen lehet, hogy a Project A nem csak a szokványos FPS játékokra, de a kompetitív király CS:GO-ra is veszélyt jelenthet. Az információk szerint pont, hogy a Valve üdvöskéjének koronájára fáj a Project A foga. Rengeteget merít a CS:GO-ból a játékmenet, kezdve attól, hogy az egyik csapatnak egy bombát kell élesítenie a pályákon, míg a másik alakulat ezt próbálja megakadályozni.

Ismerős, nem igaz? De nem ez az egyetlen hasonlóság. A gazdasági rendszer is a CS:GO alapjain nyugszik, ugyanúgy vásárolhatunk a körök elején, ugyanúgy kimenthetjük felszerelésünket egy kör végén, hogy a következőben használjuk azt. HenryG szerint a pályák kialakítása is a CS:GO helyszíneit idézi, ahogy az egyes fegyverek működése is. Mindezekre csak pluszban jönnek hozzá a képességek, amik nem feltétlen annyira hangsúlyosak, mint például az Overwatch esetében, sokkal inkább taktikai előnyt biztosítanak egyes helyzetekben.

Gyakorlatilag csak jókat tudott mondani a játékról HenryG, ahogy Slasher is, igaz ő sokkal inkább felvette a fanboy jelmezt. Szerinte nem csak a CS:GO, de a Rainbow Six, az Overwatch, a PUBG, a Fortnite és a CoD is félhet a Riot lövöldéjétől. Véleménye szerint, számos népszerű FPS van jelenleg a piacon, de nincs köztük olyan, amelyik a világ minden részén uralkodó lenne. Európában és Amerikában ott van a CS:GO, ahogy a PUBG és az Overwatch is leginkább a tengerentúl és keleten hódít, míg például a Crossfire Kínai sikeréről gyakorlatilag nem is tud a nyugati világ.

Tény, hogy ebben nagy igazság van, de itt is itt van az érem másik oldala. Semmi sem garantálja, hogy a Project A ugyanúgy meghódítja a világ minden részét, mint a LoL. Emlékezzünk csak vissza, mekkora hype volt a Blizzard első FPS játéka, az Overwatch körül. Végül az OW jött, látott, de nem aratott győzelmet mindenhol, pedig szinte ugyanabban a cipőben járt, mint most a Project A.

Ezen sorok írója is nagyon várja már a Project A első játszható változatát, pedig ha kompetitív FPS-ről van szó, akkor nekem a CS:GO és csakis a CS:GO a koronázatlan király. Az addigi információk szerint nagyon jó, izgalmas, pörgős játéknak ígérkezik a Project A, de hogy valóban felveszi-e majd a versenyt a már piacon lévő FPS e-sport játékokkal, azt majd csak a megjelenés után jelenthetjük ki teljes magabiztossággal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kipróbálod majd a "Project A" játékot?

  • 83 %
  • 12 %
  • 5 %