A lány LoL-osok 55 %-a support main egy kutatás szerint

Ha mindig is kíváncsi voltál arra, hogy hányan mainelik még ugyanazt a role-t, amit te, akkor ne keress tovább!

3784-et töltötték ki Celianna kérdőívét, amit a League of Legends subredditre pakolt ki az elmúlt napokban. Ebben a kutatásban megpróbálta felmérni, hogy a válaszadó LoL-osok milyen játékmódokkal szeretnek játszani, milyen pozíciót mainelnek és milyen rangban végeztek az elmúlt szezonban. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni az eredményekből, mivel egy nyilvános internetes fórumon kattintottak rá a játékosok a válaszlehetőségekre. Ettől függetlenül egy nagyjából átfogó képet kaphat mindenki, aki elkezdi elemezni Celianna infografikáját, amit a survey-hez készített.

Demográfia

100 LoL-osból 87-en vallják magukat férfinak, ami egy elég magas arányszám. Többségük egyedülálló és csak kis hányaduk játszik párjával közösen meccseket. A lányok bár kisebbségben vannak, közülük sokkal többen élnek párkapcsolatban és nagy részük nem utasítja vissza a partnerének a meghívását. A válaszadók 64 százaléka tartozik a 18-24 éves korosztályba, 36 év felett alig akad már egy-egy kósza LoL-os. Viszonylag sokan mondhatják magukat veteránnak, ami jól mutatja, hogy a LoL képes megtartani az aktív játékosait.

Játékmódok

Abszolút fölényben vannak azok, akik kizárólag a Summer's Riften találják meg a boldogságukat, de az ARAM is egész szép számokat tud felmutatni. A játékosok többsége kipróbálja magát rangsorolt mérkőzéseken is, de mindössze csak 10 százalékuk részesíti előnyben a vörös oldalt, amíg 50 százalékuk a kék oldalt preferálja. Hogy miért tartják sokan megnyugtatónak az 5v5 mérkőzéseket, az egy máig megoldatlan rejtély, de a válaszolók 15 százaléka megjelölte ezt a lehetőséget.

Ahogy arra számítani lehetett, a játékosok többsége Silver-Gold rangban végzett a tavalyi szezonban. Ironban alig találni valakit, ami mutatja, hogy annyira azért nem nehéz onnan kijutni.

Role-ok, azaz betöltött szerepek

Kisebb meglepetésre a support mainek vannak legtöbben, őket követik a midesek és a toposok. A lányok 55 százaléka támogató szerepben szeret feltűnni, a fiúknak csak 24 százaléka dönt úgy, hogy az assistokat gyűjti a killek helyett. Többen kiemelték, hogy a csapatukat szeretnék minden körülmény között segíteni, ezért választják inkább a fillelést. 

Toxikusság

Sajnos a nyomdafestéket nem tűrő megszólalások a League of Legends velejárói. A játékosok közül gyakorlatilag mindenki beszámolt már arról, hogy legalább egyszer flame-elték már játék közben. Ami még elkeserítőbb, hogy 79 százalékuk legalább egy alkalommal megtapasztalta azt, hogy a mérkőzés után sem ér véget a beszólogatás. Leggyakrabban flame-elésben kimerül a toxic viselkedés, de elég sokan döntenek úgy, hogy folyamatos barátfelkérésekkel idegesítik a többi LoL-ost.

Kommunikáció

A League of Legends playerek többsége egy ismerősön keresztül ismerte meg a játékot. Az idézők több mint fele szívesen játszik LoL-os barátaival együtt és a voice chattől sem idegenkednek. 41 százaléka a kérdőívet kitöltőknek találkozott a játékon belüli ismerősével a való életben is, ami jól mutatja, hogy a Szurdokon kívül is életre szóló barátságok születhetnek.

Végül nem szabad azt sem elfelejteni, hogy bár egy ingyenes játékról van szó, a válaszadók 92 százaléka költött már pénzt a játékra, közel egyharmaduknak LoL-os merche is van.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te beszólogatsz a LoL-os csapattársaidnak?

  • 7 %
  • 9 %
  • 55 %
  • 30 %

Partnereink ajánlata

Gamestar

  • DrSynclear 4 éve
    "36 év felett alig akad már egy-egy kósza LoL-os." 2014 szeptemberében kezdtem el lolozni. 43 éves vagyok. Elég sok "idősebb" férfi és női lolost ismerek eune, és euw szervereken. Van köztük 47 -től 55 éves korig terjedő nő, és 50- től 60 éves korig terjedő fèrfi. De rengetegszer botlok bele ilyen 38-40 éves férfibe és nőbe is. Játszottam együtt egy lv 350-es 48 -éves magyar nővel is,bár ő 90%-ban csak bot gamet tol. Úgyhogy azért vagyunk szépszámmal ????
    0 0 Válasz
    • cstomi468 4 éve DrSynclear
      és ez az a % akitől nem kapok agyf.. szt már a lobbiban észrevehető a mentális különbség és jó tudni azt hogy olyan ember melett játszom aki be ismeri a hibáit és próbál még azon a mecsen váltiztatni( én csak ilyennel találkoztam a 36+ os korosztályban) sajnos ez nem gyakori????
      0 0 Válasz
      • DrSynclear 4 éve cstomi468
        Vannak kivételek.Van egy 38 éves magyar nő. Állandóan beleköt mindenkibe,ès iszonyat toxik. Ráadásul játszani sem tud. Persze 1-2 pasi pártfogolja.
        0 0 Válasz
    • Komojtalan 4 éve DrSynclear
      Mint írták ez egy online oldal felmérése, az idősebbek meg ha játszanak is nem nagyon olvassák az ilyen oldalakat. Egyébként az én 3 idősebb (60+) ismerősöm is kizárólag botozik, az egyik kivételével alkalmatlanok is lennének PVP -re. De a WoW klánomat jobban ismertem a TS miatt, ott is inkább a fiatalabb korosztály volt a kevesebb. A csajok voltak tankok is, nem igaz hogy csak healelni akartak, ez inkább az oldal olvasóit reprezentálja.
      0 0 Válasz
  • Witchvortex 4 éve
    Sajnos en is beleesek az eloiteletbe: csaj vagyok es support main. De sima jatekban barmilyen mas poszton is helyt tudok allni.
    0 0 Válasz
    • Ryan 4 éve Witchvortex
      Szerintem ez nem igazán számít előítéletnek, és amúgy végülis még így is igaz, hogy többségük support. Amúgy szerintem az, hogy supportolsz nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem tudsz játszani máshol. Én fiú vagyok és support main, főként azért mert nem szeretek farmolni és így kicsit chillesebb a játék, de szerintem jng kívül mindenhol tudnék játszani. Vert már meg minket csaj kegyetlenül, szerintem nem nagyon számít a nem, aki tud az tud aki nem nem.
      0 0 Válasz
    • Ryan 4 éve Witchvortex
      Szerintem ez nem igazán számít előítéletnek, és amúgy végülis még így is igaz, hogy többségük support. Amúgy szerintem az, hogy supportolsz nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem tudsz játszani máshol. Én fiú vagyok és support main, főként azért mert nem szeretek farmolni és így kicsit chillesebb a játék, de szerintem jng kívül mindenhol tudnék játszani. Vert már meg minket csaj kegyetlenül, szerintem nem nagyon számít a nem, aki tud az tud aki nem nem.
      0 0 Válasz
  • varlac851 4 éve
    Én is elkezdtem vele játszani, de nagyon nem fogott meg. Lehet valakinek segíteni kellene?
    0 0 Válasz
    • TeaButter 4 éve varlac851
      Sokkal szórakoztatóbb ismerősökkel játszani, mint egyedül
      0 0 Válasz
  • Infi4 4 éve
    Azért az poén hogy ennyi supp main lány van elvileg. Azok a lányok akiket ismerek a háromnegyede mid, adc vagy top main..
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!