"Szerintem volt más játékos is a kalapban, de végül engem kerestek meg" - f0rest

Új csapatban, régi-új társakkal vág neki a jövőnek f0rest.

Patrik 'f0rest' Lindberg kétségtelenül az egyik legnagyobb legenda a CS történelmében, aki most 7 év után új csapat színeiben, Dignitasos mezben folytatja karrierjét. Egy régen igazán ütőképes svéd négyes állt össze az új csapatban, melléjük csatlakozott még a norvég hallzerk. Első eredményükre nem is kellett sokat várni, szinte azonnal belőtték magukat az ESL One: Rio európai Minorjának zárt selejtezőjébe. Többek között erről is beszélt f0rest, legfrissebb interjújában.

Milyen érzés volt elhagyni a NiP kötelékét?

"Egész jó, azt hiszem hogy mint ember és mint játékos is jó hatással van rám a csere. Úgy gondolom itt volt az ideje, hogy valami újba vágjak bele, még akkor is, ha ez most valamennyire ismerős helyzet is, hiszen a régi csapattársaimmal játszom. Ez most mégis egy új kezdet, izgatott vagyok, eddig nagyon jól mennek a dolgok."

És mik voltak az első gondolataid, mikor megkerestek téged az új csapattól? Úgy gondoltad, hogy ez alkalmas idő a váltáshoz?

"Amikor először szóba került, akkor még úgy gondoltam, hogy nem lehetséges a csere, nem fog elengedni a NiP vagy valami más bökkenő jön majd közbe. Tudom, hogy mindenki külön utakon járt az elmúlt évek alatt, de azt is tudom, hogy képesek vagyunk még elérni nagy eredményeket, csak még rá kell jönnünk, hogyan is kell játszanunk együtt."

Mielőtt megkerestek téged, tudtad, hogy a régi társaid is érintettek a projektben?

"Nem tudom, szerintem előttem kipróbáltak valami mást is. Szerintem volt más játékos is a kalapban, de végül engem kerestek meg, szóval nem tudtam arról, hogy ők új csapatot építenek."

Mik a lehető legreálisabb terveitek az első hónapokra?

"Őszintén szólva, nem hiszem hogy azonnal képesek leszünk a győzelemre, mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy ez egy nehéz út lesz, nem olyan mint korábban. Persze már nyakunkon a FLASHPOINT, ahol jó eséllyel szállunk ringbe, remek lenne jó eredményekkel kezdeni az évet. Azt hiszem, hogy jól tudunk majd teljesíteni, de idő kell míg a nagyobb csapatok ellen is magabiztosan játszunk majd."

Ha már szóba hoztad a FLASHPOINT-ot, mit gondolsz a liga újfajta megközelítéséről? Az eddigi információk továbbra is kicsit ijesztőek...

"Az biztos, hogy nagyon izgalmas lesz belekezdeni ebbe a ligába. A nézők számára is remek lesz, jó meccsek előtt állunk, minden mérkőzés Bo3-as, úgy érzem, hogy tényleg nagyon izgalmas lesz. Rengeteg órányi CS van terítéken, játékosként pedig nem is akarhatsz többet. CS-t játszani, a legjobbak között bejutni a rájátszásba, izgatottan várom már, mindig is nyitott voltam az új dolgok felé."

Térjünk át kicsit a Minorra, ahol máris bejutottatok a zárt selejtezőbe. Milyen volt lejátszani az első meccseket, ráadásul olyan ellenfelek ellen, mint a Nexus, a GamerLegion vagy a Sprout?

"Boldogak vagyunk, hogy sikerült ezt elérni, ez az első lépés a Majorhöz vezető úton. Van néhány rossz tapasztalatom a selejtezőkről, jó érzés volt, hogy most eredményesek tudtunk lenni, különösen az általad említett csapatokkal szemben. (...) Jót tett az, hogy láthattuk mire vagyunk képesek, összességében nagyon örülök, hogy végül sikerrel zártuk a meccseket."

Szeretnél mondani valamit a szurkolóknak, akik végig követtek téged az évek alatt?

"Borzasztóan örülök mindenkinek, aki a 2005-ös Begrip óta követ engem és persze azoknak is, akik csak a NiP óta. Remélem, hogy továbbra is élvezni fogjátok majd a játékunkat, a meccseinket. Köszönöm mindenkinek!"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!