Túl magas a gyártási költség: jelentősen drágulhat a PlayStation 5

Túl magas a gyártási költség: jelentősen drágulhat a PlayStation 5

Magasabb fogyasztói árakat eredményezhet a megnövekedett előállítási költség.

Utolsó évében járunk a jelenlegi konzolgenerációnak, mivel a Sony és a Microsoft is minden erővel azon dolgozik, hogy 2020 végén kézben tarthassák a játékosok a legújabb PlayStationjüket és Xboxukat. Sajnos a gamerek számára nem túl jó hírek ütötték fel a fejüket, ugyanis a Sony bejelentette, hogy megemelhetik a PlayStation 5 tervezett indulóárát.

A jelentősebb áremelés mögött egyszerű indok húzódik. A gyártási folyamathoz felhasznált alkatrészek beszerzési árai megdrágultak, ezért nem engedheti meg magának a Sony, hogy a PS 5-öt túl olcsón kínálja. A DRAM és NAND flash memóriák árai annak ellenére növekednek, hogy a gyártók nem győznek előállítani ezeket, akkora irántuk a kereslet. További extra költséget jelent, hogy a túlmelegedést megakadályozó hűtési rendszer minden egyes darabját "szokatlanul drágának" találja a Sony. Ha minden ilyen tényező bekerül a kalapba, akkor kijön egy 450 dollár körüli előállítási végösszeg, ami azt jelentheti, hogy a játékosoknak is mélyebben a zsebükbe kell majd nyúlni.

A PlayStation 4 indulása előtt szintén hirtelen kellett árat emelnie a Sonynak, de ez nem volt akkora mértékű, mint a mostani helyzetben. 2013 novemberében 399 dolláros cédulával jelent meg a polcokon a PS4, hiába tervezték úgy, hogy 381 dolláron startolhat. Remélhetőleg a PS5 árazásán kívül más probléma nem üti fel a fejét és időben megkaphatja mindenki a vágyott konzolt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik konzolt tervezed megvásárolni?

  • 48 %
  • 12 %
  • 36 %
  • 3 %