Hirdetés

Túl magas a gyártási költség: jelentősen drágulhat a PlayStation 5

Magasabb fogyasztói árakat eredményezhet a megnövekedett előállítási költség.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Nemzetközi Counter-Strike

CSGO - Malta Vibes - Illuminar vs Budapest Five

Hirdetés

Utolsó évében járunk a jelenlegi konzolgenerációnak, mivel a Sony és a Microsoft is minden erővel azon dolgozik, hogy 2020 végén kézben tarthassák a játékosok a legújabb PlayStationjüket és Xboxukat. Sajnos a gamerek számára nem túl jó hírek ütötték fel a fejüket, ugyanis a Sony bejelentette, hogy megemelhetik a PlayStation 5 tervezett indulóárát.

A jelentősebb áremelés mögött egyszerű indok húzódik. A gyártási folyamathoz felhasznált alkatrészek beszerzési árai megdrágultak, ezért nem engedheti meg magának a Sony, hogy a PS 5-öt túl olcsón kínálja. A DRAM és NAND flash memóriák árai annak ellenére növekednek, hogy a gyártók nem győznek előállítani ezeket, akkora irántuk a kereslet. További extra költséget jelent, hogy a túlmelegedést megakadályozó hűtési rendszer minden egyes darabját "szokatlanul drágának" találja a Sony. Ha minden ilyen tényező bekerül a kalapba, akkor kijön egy 450 dollár körüli előállítási végösszeg, ami azt jelentheti, hogy a játékosoknak is mélyebben a zsebükbe kell majd nyúlni.

A PlayStation 4 indulása előtt szintén hirtelen kellett árat emelnie a Sonynak, de ez nem volt akkora mértékű, mint a mostani helyzetben. 2013 novemberében 399 dolláros cédulával jelent meg a polcokon a PS4, hiába tervezték úgy, hogy 381 dolláron startolhat. Remélhetőleg a PS5 árazásán kívül más probléma nem üti fel a fejét és időben megkaphatja mindenki a vágyott konzolt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te melyik konzolt tervezed megvásárolni?

 • 48 %
 • 14 %
 • 38 %
 • 0 %
Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Aizen 5 hónapja
  Szerintem 500$ fog kerülni mind a PS5 mind az XBOX Series X. Aki tényleg arra számít 140 eFt alatt megkap egy ilyen tudású gépet, az nem tudom, hogy hol él. Biztos vagyok benne, hogy egyik cég se fogja veszteséggel árulni..., ami viszont nekünk vásárlóknak jót tehet az a két cég közötti verseny így talán 20-30$ lehet nyerni, az árazásnál.
  0 0 Válasz
  • Komojtalan 5 hónapja Aizen
   Biztos hogy veszteséggel fogják árulni, mert a játékokból behozzák a különbséget.
   0 0 Válasz
 • Amadeusz 5 hónapja
  A színvonalat meg is kell fizetni
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 3 hónapja
  ONLY PC
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés