Vezetékes, tölteni képes vagy fémből van? Ezek 2020 legmenőbb gamer egérpadjai!

Vezetékes, tölteni képes vagy fémből van? Ezek 2020 legmenőbb gamer egérpadjai!

Egyeseknek nem is kell, mások pedig a legcsicsásabb darabokat szerzik be. Egy biztos, az alábbi listából mindenki számára lesz tetszetős.

Manapság már jó néhány dolgot beszerezhettek a gépetekhez, hogy esetleg ti legyetek a következő Fatal1ty szintű játékos. Hatalmas és gyors válaszidővel rendelkező monitoroktól kezdve, speciális gamer egereken át, strapabíró és praktikus RGB billentyűzeteken keresztül tényleg mindennel javíthattok a játékbeli teljesítményeteken. Akik komolyan gondolják és jobbak akarnak lenni egy-egy játékban, azok biztos mindent megtesznek, hogy ez így is legyen. A trónotokra leülve kézben az egér, aztán a multiplayer bugyraiban bizony jó érzés felülkerekedni az ellenfeleken. Időnként viszont valami nem stimmel, érzitek, hogy hátráltat titeket egy dolog, egy ideig csak vakarjátok a fejeteket, majd letekintetek az asztalra és feltűnik a régi, kopott, elhasznált egérpad. Míg ez az egyik legolcsóbb tétel a számítástechnikában, nem is gondolnátok mennyit segíthet a fejlődésben egy új beszerzése. Persze nem lesztek egy ilyen után félistenek, de tényleg javulni fog a célzásotok és a teljesítményetek.

Plusz, ha egy komolyabb RGB rendszer felett uralkodtok, néhány a felsoroltak közül már csatlakoztatható a színek körforgásához. A pazar látvány mindenért kárpótol, már azokat, akiknek bejön a különböző színekben lüktető szobavilágítás. Az egerekhez egyébként mindenféle "pad" megtalálható a boltok polcain, az old school kinézetűtől a csúcsminőségű felületekig, és ezek között akad olyan, amelyiket az okostelefonoddal vezérelhetsz. Bár a vélemények megoszlanak egy ilyen témában, ez a lista egy széles fogyasztói igényt lefed, így hát jelenleg ezek a legtutibb egérpadok:

1. Corsair MM600

Nemcsak elegáns egérpad, hanem rendkívül funkcionális is, játéktechnikától függetlenül. A belsejében van egy alumínium mag, amely a felületét még erősebbé teszi, míg a négy gumírozott sarok megakadályozza, hogy csúszkáljon az asztalotokon. Az MM600 kettős felületet kínál, alacsony súrlódású a gyors egérmozgatáshoz, valamint egy remek szövettel van ellátva a nagyobb pontosság érdekében. Szilárd jól elkészített egérpad, amely bármilyen játékhoz használható.

2. SteelSeries QCK Medium

Ez a darab szövetből készült, tehát mondhatni elég tradicionális, miközben nagyon olcsó is. A felülete sima, ezért könnyen navigálhatjátok rajta egereteket, ami tökéletes a nagy mozgásigényű játékokhoz. Az alsó része pedig gumiszerű, így ahova leraktátok ott is marad.

3. Cooler Master MP510

A SteelSeries QCK nagyszerű és olcsó, de ha a legjobb anyagú egérpadot szeretnétek, vessetek egy pillantást a Cooler Master MP510-re. Nem egy átlagos négyzet alakú szövet pad, hanem inkább egy kellemes, plüss tapintású alátét. A cordura, melyből nagyrészt készül, ugyanolyan anyag, mint amit a vízálló táskákban és dzsekikben találunk, ezért bármit is öntenétek rá véletlenül, nem lesz baja és még folt sem keletkezik rajta.

4. Logitech G440

Azoknak a játékosoknak, akik még simább felületet részesítenek előnyben, érdemesebb egy kemény egérpadban gondolkoznia. Olyan hatást kelt a Logitech üdvöskéje, mint egy mű szőnyeg. Minimálisan tapintható felületet kínál a felhasználóknak, így kiváló gyorsasággal száguldhattok rajta egeretekkel. Ez tökéletessé teszi a valós idejű stratégiai játékokhoz és arénákban való henteléshez.

5. Artisan Ninja FX Shidenkai

Nem tudtok választani lágy és kemény egérpad között? Ne aggódjatok, az Artisan Ninja FX Shidenkai egy átmenet, és ezt kapjátok ki, mindkét felület előnyét egyesíti magában. A közel 70 dolláros egérpad tulajdonképpen egy apró üveggyöngyökkel körbeágyazott puha párna. Ez az egyedülálló megoldás lehetővé teszi, hogy egyszerre legyen szivacs állagú, valamint hihetetlenül sima is.

A lista a következő oldalon folytatódik!

6. Roccat Alumic

A Roccat Alumic egy extra kemény, alumíniumból készült egérpad. A fém használatának egy ilyen területen nem sok értelme van, legalábbis ezt gondolhatná az ember. A valóságban azonban nagyon sima felületet jelent, és az alakja egyáltalán nem változik a használat során. Két oldala van, és ezt értem úgy, hogy az egyik a gyors, míg a másik a lassúbb és precízebb egérmozgásokat támogatja.

7. Razer Sphex V2

Ha valami feltűnőbbet és egyedibbet kerestek, akkor megtaláltátok. Nem csak egy asztalon nyugvó tárgyról van szó, mivel ez alapvetően egy vékony műanyag lap, amely rá is tapad a bútorra. Mintha az asztal részévé válna, és mivel a ragasztó újrafelhasználható, így bármikor áthelyezhetitek a Sphex V2-t máshová. Erre rátesz egy lapáttal az ultravékony polikarbonát felülete, bár ennek megkérik az árát a boltokban.

8. Asus ROG Scabbard

Néha nem elég egy kis méretű pad, egyszerűen az a jó, ha az egér és a billentyűzet is rajta pihenhet, sőt az egész asztalt beborítja. Ezt már tényleg szőnyegként érdemes számon tartani, amelyet pont a fentebb leírt célra alkottak meg. Ott használhatjátok az egeret, ahol csak szeretnétek, jobb vagy bal kéz nem számít. Cordura Lite szövetetből alkották meg, ezért nagy mértékben védve van a folyadéktól és a foltozódástól.

9. Razer Firefly V2

Azt hittétek, hogy egérpadra nem kerülhet RGB világítás? Nos tévedtetek, a Razer ezt is megoldotta ugyanis. Ráadásul teljes egészében szinkronizálhatjuk a többi perifériánkkal, plusz 19 világítási zóna található rajta, a testreszabás lehetősége szinte végtelen. Ami viszont fontosabb, hogy kemény felületet kínál nagy pontossággal a gyors és lassabb mozgásoknál egyaránt. Hátránya lehet, hogy csatlakoztatnunk kell a számítógéphez a fény előcsalogatásához.

10. Corsair MM1000

2020-ban már reális esély van rá, hogy az asztalotokon, esetleg az egeretek közelében egy telefon is befigyel. Nem lenne királya, ha munka vagy játék közben szimplán tölteni tudnátok a pad segítségével? A Corsair MM1000 erre is képes, éppen ezért egy Qi vezeték nélküli töltővel szerelték fel, de tulajdonképpen szinte bármit árammal láthat el, ami USB csatlakozóval rendelkezik.

Nektek melyik tetszik a legjobban? Szavazzatok a cikk alján!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik tetszik a legjobban?

  • 62 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 4 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 4 %
  • 15 %
  • 4 %
  • 4 %
  • 8 %