Részletesen bemutatták az Outriders-t, de mintha ezt már láttuk volna?!

Részletesen bemutatták az Outriders-t, de mintha ezt már láttuk volna?!

Sok hasonlóságot mutat néhány korábbi játékot látván, mint például a Destiny, ennek ellenére mégis nagy várakozással tekintenek rá a játékosok.

A Square Enix és a People Can Fly felfedte az új RPG shooter alkotását, amely igazából egy third-person (harmadik személyben látszódik a karakterünk) stílusú akció játék. A történet szerint egy igen sötét hangulatú sci-fi világban találjuk magunkat, méghozzá egy új, Enoch névre hallgató bolygón. Első ránézésre rögtön rávághatnánk, hogy de hát ez egy az egyben a Destiny. A karakter dizájn, és a fegyverek kinézete mindenesetre szintén meglehetősen hasonlóra sikeredett.

Valóban csak egy másolat lenne?

Nézzünk egy kicsit a felszín alá: Mindkét játék egy poszt-apokaliptikus sci-fi világban játszódik - bár amit eddig láttunk és hallottunk az Outriders-ről, sokkal durvábbnak tűnik az egész körítés. Mindkét esetben három fős csapatokban kell együtt dolgoznunk, és ugyanennyi class-t különböztethetünk meg - Warrior (Devastator és Titan), Rogue (Trickster és Hunter), valamint Wizard (Pyromancer és Warlock). Az Outridersben lesz egy negyedik is, viszont erről egyelőre nincs pontosabb információ. Nem szabad elmennünk szó nélkül az egyedik szuperképességek mellett sem, melyet a fejlesztők külön szemléltettek is:

Végtére is, ha egy másik játékhoz hasonló alkotást hoznak létre az még nem bűn. A Destiny 2 az egyik legnépszerűbb játék a világon még 2020-ban is, és ezen az úton haladva egy újabb a sci-fi megjelentetése akár még egy nagyszerű módja is lehet annak, hogy elkápráztassák a rajongókat. Na meg persze ott vannak a különbözőségek, hiszen az Outriders egy komplett történetet is kapott, és talán még színesebb kihívásokkal szembesíthetik a játékosokat a World Tier rendszernek köszönhetően. A játékmenet pedig már jócskán különbözik a Destiny 2-ben látottaktól. Szerepjátékból sem lesz hiány, a karakterfejlődés és a különleges képességeknek a megszerzése fontos eleme a játéknak. Nem maradhat ki a felszerelések begyűjtése és a karakterek " felöltöztetése" sem, de akár a saját járművűnket - mely inkább egy mozgó bázisra hajaz - is felturbózhatjuk.

Az ilyen mechanikák és megkülönböztetések alapján mégis úgy tűnik, hogy az Outriders-t lehet szeretni, és a játékosok egy rétege már alig várja a megjelenést. Egy új világ, az eddigiektől némileg különböző játékstílus megteszi a hatását. A sok Destiny rajongónak, valamint a hasonló sztorikat kedvelőknek ez rendkívül izgalmas lehet. Ezen az úton a fejlesztők pedig - ha csak nem követnek el valami nagy baklövést - nem igazán ronthatják el a játékukat. Persze ezek még mindig csak videók és előzetesek, a valódi próbatétel a megjelenést követően történik meg, ha a játékosok saját kezűleg is nyúzhatják a produktumot. 

Egy 6 perces videóban elmagyarázták, hogy miként működik egyben a játék, megnézhetitek ti magatok is mire számíthattok majd szeptemberben, a játék megjelenését követően. A szokásos szöveg azért még ott volt, a most bemutatott verzió még változhat a megjelenésig, bár alapjaiban aligha lesz más az őszi program:

Nektek hogy tetszik a játék?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!