Eltűnt Senna a süllyesztőben, felpezsdült az ADC meta

Eltűnt Senna a süllyesztőben, felpezsdült az ADC meta

Jól sikerült nerfeket készített a Riot Games Sennához.

Hamarosan érkezik a 10.4-es patch, de érdemes kicsit visszatekinteni arra, hogy a 10.3-as frissítés milyen hatással volt a sokak által gyűlölt és unalmas ADC metára. Senna nagyon durva nerfeket kapott, ami gyakorlatilag megölte a karaktert, de csak a kompetitív mezőnyben. A casual réteg ugyanúgy pickeli Lucian feleségét, hiába esett vissza a hős erőssége.

A 10.3-mal nem titkolt célja volt a Riotnak, hogy az ADC Sennát teljesen ellehetetlenítsék. A lelkek gyűjtögetése oly mértékben visszaesett, hogy a profik már egyáltalán nem is gondolnak arra, hogy tiltsák/válasszák az eredetileg supportnak tervezett karaktert. Ellenben az egyszerű játékosok továbbra is előnyben részesítik az izgalmas és egyedi képességekkel rendelkező ADC/supportot, bár még mindig nagyon messze vannak Senna számai Apheliostól, aki jelenleg az egyik legnépszerűbb és legtöbbet tiltott ADC a LoL-ban.

A LEC és LCS legutóbbi hétvégéjén Ezreal, Xayah, Kai'sa, Miss Fortune, Varus és természetesen Aphelios uralta az alsó ösvényes metát. Doublelift fellélegezhet, ugyanis nem kell többé kényszerből Sennáznia, ami jó jel lehet a TL szurkolók számára. A gyengítések ellenére sokszor pickelt Senna mellett szól az, hogy az alacsonyabb skillel rendelkező játékosok eddig sem foglalkoztak annyira a lelkek gyűjtögetésével, ezért számukra nem történt óriási változás a hőssel kapcsolatban. Ha ez volt a Riot célja, akkor tökéletesen jártak el és a későbbi frissítésekben hasonlóan kivitelezett erősítések/gyengítéseken kell minden erejükkel dolgozniuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te pickeled még Sennát?

  • 19 %
  • 6 %
  • 24 %
  • 2 %
  • 50 %