A koronavírus miatti félelem elűzte Indonéziából a HS Masters Tour versenyt

A koronavírus miatti félelem elűzte Indonéziából a HS Masters Tour versenyt

Egy újabb nagyszabású tornát kell átköltöztetni a koronavírus miatt.

Alig egy hónappal a Bali szigetén megrendezésre kerülő Masters Tour verseny hivatalos startja előtt úgy döntött a Blizzard, hogy nem kockáztatnak, hanem átköltöztetik az egész eseményt Los Angelesbe. Indonézia és Ázsia ennek értelmében nagyszabású HS verseny nélkül marad, a játékosoknak át kell repülniük a Csendes-óceánt, ha szeretnének részt venni a Blizzard egyik legnagyobb versenyén.

A hivatalos indokolás szerint a koronavírustól való félelem áll az egész áthelyezés mögött. Szeretné a Blizzard megóvni a játékosok, a staff és a kilátogatók egészségét. Nagyon szomorú a cég, hogy meg kellett hozniuk ezt a döntést, de a résztvevők biztonsága mindent felülír. Nem szeretné a Blizzard, hogy azok a játékosok, akik már megszervezték az utazásukat, lefoglalták a szállásukat és kialakították az Indonéz kiruccanásuk teljes programját pórul járjanak, ezért legfeljebb 250 dollár támogatást biztosítanak számukra az átszervezések céljára. A Hearthstone közösség legnagyobb hányada teljesen kiakadt ezen a "jelképes összegen", mivel sokkal többe került átstrukturálni egy hónappal a verseny előtt az összes foglalást, ha egyáltalán erre lehetőségük van. A Twitteren forronganak a profik és amatőrök egyaránt, a Blizzard azonban nem tud mit tenni az ügyben, ennyit tudtak elkülöníteni erre a célra. 

Valószínűleg nagyon sokan döntöttek úgy, hogy nem is selejteznek a Bali Masters Tourra mert annyira messze esik a lakóhelyüktől, ellenben a Los Angeles-i helyszínnel kiegyeztek volna. Jó kérdés, hogy a bejutott közel 300 versenyzőből mennyi vesz majd részt végül az NGE Studiosba áthelyezett tornán, de nagy valószínűséggel negatív csúcsokat dönt majd a március 20-22-e között megrendezésre kerülő bajnokság.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jó döntést hozott a Blizzard?

  • 100 %
  • 0 %