Nem maradnak kínai LoL meccsek nélkül a rajongók, indul egy új liga

Nem maradnak kínai LoL meccsek nélkül a rajongók, indul egy új liga

A LoL világbajnokai újra képernyőre kerülhetnek, de nem a megszokott módon.

A világ egyik, ha nem a legerősebb League of Legends ligája egyértelműen a kínai. 2018-ban és 2019-ben is ez az ország adta a LoL hivatalos világbajnokát. '19-ben az Invictus Gaming, '20-ban a FunPlus Phoenix diadalmaskodott a Worlds döntőjében. Idén két mérkőzést tudtak csak lejátszani az első és másodosztály legjobbjai, mivel a Riot Games határozatlan időre elhalasztotta a további összecsapásokat. A koronavírus elleni óvintézkedéseknek egyik következményét szenvedik meg a játékosok és a rajongók egyaránt, de az ínséges időszaknak úgy tűnik vége.

Az LPL megerősítette, hogy elindítanak egy online ligát, amiben a legrangosabb csapatok és játékosok szerepelnek majd. A mérkőzéseknek nem lesz akkora tétje, mivel mégiscsak "gyakorlómeccsekről" van szó, de mégis jó lesz nézni azt, hogy mire képes Doinb, TheShy és Rookie a jelenlegi LoL metában. 

Az új "liga" február 26-án startol el, azonban még mindig nincs hír arról, hogy a hivatalos mérkőzéseket mikor folytathatják a győzelemre éhes klubok. A biztonság és a megelőzés mindent felülír, ezért a fenyegetettség megszűnéséig biztosan nem kell arra számítani, hogy a legmagasabb szintű kínai LoL bajnokságban lebonyolódhatnak párharcok. Ez a döntés biztosan befolyásolja majd a 2020-as Mid-Season Invitationalt is, amit még mindig nem jelentett be a Riot, pedig az előző évek tapasztalatai alapján már nagyon is itt az ideje.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!