Hirdetés

18k DPI és megannyi gomb, bemutatták a Corsair MOBA/MMO egerét!

A Corsair új vonalon próbálkozik meghódítani a játékosok szívét, az RGB Elite Scimitar ugyanis a MOBA és az MMO kedvelők táborát célozza meg.

Hirdetés

A Pro változat után ez a Scimitar harmadik verziója, és az RGB Elite-nél már igyekeztek biztosra menni a fejlesztők, hiszen 17 programozható gombot pakoltak a kicsikére, és ebben benne van a bal oldalon egy 12 gombos "fal". Az új PixArt szenzor pedig nagyon komoly teljesítményre képes, a legnagyobb elérhető DPI érzékenység ezáltal 18 ezer lett. A hozzá elérhető iCUE szofterrel teljes mértékben beállíthatjuk ezeket az értékeket és bármikor finomíthatunk rajta, de még azt is megadhatjuk, hogy milyen felületen játszunk.

A jelenleg 80 dolláros áron kapható egér nem az olcsóbbak közé tartozik, de a nagyságrendileg 24 ezer forint nem is a megvásárolhatatlan kategória. Többe kerül, mint a Pro, amelyiket 2017-ben dobtak piacra, viszont az akkori és a mostani szenzor között nincs olyan nagy különbség. Nehéz meghatározni pontosan milyen kvalitásokkal kell az egyes játékstílusokat illetően rendelkeznie egy perifériának, viszont ezzel MOBA, MMO, illetve FPS-ekben is kihozhatjuk magunkból a maximumot.

Ússzunk tovább a számok tengerén, mivel az eszközön 17 gombot találunk, és ezek egyenként nagyságrendileg 50 millió kattintást bírnak elviselni. Nem fogjátok elhinni, de mindegyik külön programozható, így az egyéni beállítások sora végtelen. Egy elképesztő széles alkotásról van szó, ugyanis majdnem 8 centiméter az egyik oldalától a másikig. Összehasonlításképpen egy FPS-re dedikált - pl.: Razer DeathAdder Elite - egér épp csak 7 centiméter. Képes az 1000 Hz-et kihajtani magából, de egészen 125-ig levihetjük az értéket. A macro gombokról tudni kell, hogy egy 8 milliméteres Key Slider csúszkával előre és hátra tolható, így teljes egészében a kezünkre állhat.

A Scimitar jobb oldalán található egy gumírozott felület, ezáltal másféle tapintási érzetet kínál a többi gaming egérrel ellentétben. A Corsair-től megszokott prémium anyagból készült az egész periféria, de nem csak szép és kényelmes, hanem tartós és masszív szerkezetről beszélhetünk.

Az oldalsó gombok közelsége viszont egy picit furán hat, és megkérdőjelezhető a használhatóságot illetően, ugyanis megeshet az egyszerre való lenyomásuk, és az is előfordulhat, hogy tekintetünket el kell vennünk a képernyőről és megkeresni a helyes gombot az akció közepette. Hozzászokhatunk persze és gyakorlással ez kiküszöbölhető, de nem ez lesz a legkönnyebben "beidomítható" egér a házban.

Ha hiányozna esetleg az RGB megoldás a Scimitar-ról, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen ezen is van világítás, méghozzá négy különböző pontban is fényt csiholhatunk. Az elején, a görgőnél, a macro gomboknál és a logójánál is képes világítani, és bár nem erős a fénye, a gombok, valamint a logó egy picit nagyobb fényerővel rendelkezik.

Még érdemes néhány szót ejteni a saját programjáról, mert egész egyszerűen lehet testre szabni az RGB fényeket, a macro gombokat vagy a DPI-t. Utóbbiból hat előre legyártott profilt találunk benne. Az úgy nevezett "lift-off" beállítással pedig még azt is meghatározhatjuk, hogy milyen magasságból érzékelje a felületet a szenzor. Hard-ra pakolva egész messze fel lehet emelni az asztaltól, és még mindig veszi a jelet. 

Eltekintve az árától és néhány alapvetőbb hibától, a Scimitar RGB Elite egy masszív és minden tekintetben remek egér lehet az MMO és MOBA kedvelőinek. Ha esetleg más felhasználásra vetemednénk vele, akkor sem kell megijednünk, bár nem feltétlenül érdemes ezt választani abban az esetben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • DoS 1 hónapja
  Oszinten szerintem a logitech G pro uberel mindent. csak draga
  0 0 Válasz
 • CsuBeE 1 hónapja
  Még mindig nem értem minek ekkora dpi
  0 0 Válasz
 • Borser 1 hónapja
  Lassan billentyűzet sem kell ????
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?