Ocelote: a spanyol srác, aki létrehozta Európa legnépszerűbb e-sport szervezetét

Játékosként és üzletemberként is Európa legjobbjai között kell emlegetni Ocelote nevét.

2019-ben a G2 Esports LoL csapata megnyerte a LEC 2019-es tavaszi és nyári szezonját, magabiztosan behúzták Perkzék a Mid-Season Invitationalt és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy második európai csapatként felülhessenek a világ tetejére. Az utolsó építőkocka azonban nem került helyére, ugyanis a kínai bajnok feltörölte a padlót a G2 játékosaival. A FunPlus Phoenix elleni 0-3 után ismét ott a lehetőség a G2 előtt, hogy megmutassák a világnak, igenis övék a legerősebb League of Legends csapat. Eközben a háttérben egy 29 éves spanyol srác azon dolgozik, hogy Európa legnépszerűbb e-sport franchise-a megvesse a lábát az Egyesült Államokban is. Ő nem más, mint Carlos Rodríguez Santiago, ismertebb nevén Ocelote, az e-sport iparág egyik legnagyobb alakja.

Ocelote, mint az SK Gaming midese

Ami a futballrajongóknak a Real Madrid - Barcelona, az volt hosszú ideig a LoL-os drukkereknek a Fnatic vs SK Gaming. XPeke és Ocelote középső ösvényes összecsapásain százezrek izgultak, de a legemlékezetesebb pillanatok nem a G2 alapítójának nevéhez fűződnek. Kiemelkedő volt, de sosem ért el akkora sikereket mint honfitársa, aki szintén az üzleti életben utazik manapság, mivel ő az Origen alapítója és tulajdonosa. Ocelote bár sosem ért fel a csúcsra, mégis az európai LoL egyik meghatározó alakjaként vonult nyugdíjba. Sáljára, temperamentumára és legszebb pillanataira örökké emlékezni fognak, akik már ekkor is a Riot Games versenyeit követték figyelemmel.

Ocelote, a Gamers2 megálmodója

2014 februárjában indította útjának Ocelote a Gamers2 csapatát, akikből végül a jól ismert G2 Esports fejlődött ki. Kezdetben kizárólag LoL csapattal rendelkezett a franchise, aminek az SK egykori midese is természetesen tagja volt. 2015-ben döntött úgy Rodríguez, hogy itt az ideje átadni a fiataloknak a terepet és visszavonult az aktív játéktól. Ugyanezen év októberében hivatalosan is létrejött a G2, ami azóta az egyik legnagyobb márkanévvé nőtte ki magát.

Ocelote a kezdetben csak a spanyol rajongókat szerette volna közelebb engedni magához, ezért a Gamers2 neve alatt árulta nekik aláírt sáljait és más merchandise termékeit. Az üzlet végül beindult, de egy LoL csapatot menedzselni más, mint ruhadarabokat értékesíteni a világhálón.

Ocelote, mint a G2 Esports elnök-vezérigazgatója

Hogy sikerre vigye a saját brandjét, az ex-profinak minden segítségre szüksége volt. A Microsoft és az Adidas egykori legfelsőbb köreiből talált magának mentorokat, akiknek sikerült őt a helyes irányba terelni. Ocelote a saját nevét és e-sportban megszerzett tapasztalatait kiválóan érzékkel felhasználta, a támogatók elkezdtek felfigyelni erre az új szervezetre. 

2017-ben már Európa egyik legnagyobb LoL klubjaként érkezett meg Ocelote az Egyesült Államokba, hogy leálljon tárgyalni a Riot Games vezetőivel arról, hogy a G2 Esports bevásárolná magát a franchise rendszerben induló NA LCS-be. Az ajánlatot egyhangúlag elutasították, de Santiago megmutatta, hogy képes minden követ megmozgatni azért, hogy a csapatának anyagi és szakmai biztonságot teremtsen meg. 2019 decemberében a Brooklyn Nets NBA csapat tulajdonosa 10 millió dollárt fektetett be a G2-ba, hogy az európai szervezetnek minden lehetősége meglegyen arra, hogy az USA-ban is megvesse a lábát.

Mára a G2 Esports egy 165 milliós üzleti vállalkozássá nőtte ki magát, aminek az élén ott áll Ocelote. A League of Legends csapat eredményeihez ugyan nem tud felnőni a többi játék, de egy kis népszerűségért nem kell a szomszédba menni egyetlen G2 játékosnak sem. Ocelote töretlenül egyengeti játékosai és a saját útját, gyakorlatilag az egész e-sport világ arra vár, hogy kivesse rá hálóját a sálba burkolódzó spanyol fenegyerek.

"Egyetlen csapat sem szeretne hasznot húzni abból, hogy mennyire nagyszerű is ez a város. Még a CLG sem, akiket megvettek a Madison Square Gardenes arcok. Még ők sem használják ki a lehetőségeket. Nem is hiszem azt, hogy egyáltalán ki tudnák. Nincsenek eléggé felszereltek vagy motiváltak ahhoz, hogy átvegyék az irányítást New York felett. Majd megteszem én." - mondta Rodríguez

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik a kedvenc európai LoL csapatod?

  • 56 %
  • 33 %
  • 4 %
  • 4 %
  • 4 %