Hirdetés

Ocelote: a spanyol srác, aki létrehozta Európa legnépszerűbb e-sport szervezetét

Játékosként és üzletemberként is Európa legjobbjai között kell emlegetni Ocelote nevét.

Hirdetés

2019-ben a G2 Esports LoL csapata megnyerte a LEC 2019-es tavaszi és nyári szezonját, magabiztosan behúzták Perkzék a Mid-Season Invitationalt és nagyon közel kerültek ahhoz, hogy második európai csapatként felülhessenek a világ tetejére. Az utolsó építőkocka azonban nem került helyére, ugyanis a kínai bajnok feltörölte a padlót a G2 játékosaival. A FunPlus Phoenix elleni 0-3 után ismét ott a lehetőség a G2 előtt, hogy megmutassák a világnak, igenis övék a legerősebb League of Legends csapat. Eközben a háttérben egy 29 éves spanyol srác azon dolgozik, hogy Európa legnépszerűbb e-sport franchise-a megvesse a lábát az Egyesült Államokban is. Ő nem más, mint Carlos Rodríguez Santiago, ismertebb nevén Ocelote, az e-sport iparág egyik legnagyobb alakja.

Ocelote, mint az SK Gaming midese

Ami a futballrajongóknak a Real Madrid - Barcelona, az volt hosszú ideig a LoL-os drukkereknek a Fnatic vs SK Gaming. XPeke és Ocelote középső ösvényes összecsapásain százezrek izgultak, de a legemlékezetesebb pillanatok nem a G2 alapítójának nevéhez fűződnek. Kiemelkedő volt, de sosem ért el akkora sikereket mint honfitársa, aki szintén az üzleti életben utazik manapság, mivel ő az Origen alapítója és tulajdonosa. Ocelote bár sosem ért fel a csúcsra, mégis az európai LoL egyik meghatározó alakjaként vonult nyugdíjba. Sáljára, temperamentumára és legszebb pillanataira örökké emlékezni fognak, akik már ekkor is a Riot Games versenyeit követték figyelemmel.

Ocelote, a Gamers2 megálmodója

2014 februárjában indította útjának Ocelote a Gamers2 csapatát, akikből végül a jól ismert G2 Esports fejlődött ki. Kezdetben kizárólag LoL csapattal rendelkezett a franchise, aminek az SK egykori midese is természetesen tagja volt. 2015-ben döntött úgy Rodríguez, hogy itt az ideje átadni a fiataloknak a terepet és visszavonult az aktív játéktól. Ugyanezen év októberében hivatalosan is létrejött a G2, ami azóta az egyik legnagyobb márkanévvé nőtte ki magát.

Ocelote a kezdetben csak a spanyol rajongókat szerette volna közelebb engedni magához, ezért a Gamers2 neve alatt árulta nekik aláírt sáljait és más merchandise termékeit. Az üzlet végül beindult, de egy LoL csapatot menedzselni más, mint ruhadarabokat értékesíteni a világhálón.

Ocelote, mint a G2 Esports elnök-vezérigazgatója

Hogy sikerre vigye a saját brandjét, az ex-profinak minden segítségre szüksége volt. A Microsoft és az Adidas egykori legfelsőbb köreiből talált magának mentorokat, akiknek sikerült őt a helyes irányba terelni. Ocelote a saját nevét és e-sportban megszerzett tapasztalatait kiválóan érzékkel felhasználta, a támogatók elkezdtek felfigyelni erre az új szervezetre. 

2017-ben már Európa egyik legnagyobb LoL klubjaként érkezett meg Ocelote az Egyesült Államokba, hogy leálljon tárgyalni a Riot Games vezetőivel arról, hogy a G2 Esports bevásárolná magát a franchise rendszerben induló NA LCS-be. Az ajánlatot egyhangúlag elutasították, de Santiago megmutatta, hogy képes minden követ megmozgatni azért, hogy a csapatának anyagi és szakmai biztonságot teremtsen meg. 2019 decemberében a Brooklyn Nets NBA csapat tulajdonosa 10 millió dollárt fektetett be a G2-ba, hogy az európai szervezetnek minden lehetősége meglegyen arra, hogy az USA-ban is megvesse a lábát.

Mára a G2 Esports egy 165 milliós üzleti vállalkozássá nőtte ki magát, aminek az élén ott áll Ocelote. A League of Legends csapat eredményeihez ugyan nem tud felnőni a többi játék, de egy kis népszerűségért nem kell a szomszédba menni egyetlen G2 játékosnak sem. Ocelote töretlenül egyengeti játékosai és a saját útját, gyakorlatilag az egész e-sport világ arra vár, hogy kivesse rá hálóját a sálba burkolódzó spanyol fenegyerek.

"Egyetlen csapat sem szeretne hasznot húzni abból, hogy mennyire nagyszerű is ez a város. Még a CLG sem, akiket megvettek a Madison Square Gardenes arcok. Még ők sem használják ki a lehetőségeket. Nem is hiszem azt, hogy egyáltalán ki tudnák. Nincsenek eléggé felszereltek vagy motiváltak ahhoz, hogy átvegyék az irányítást New York felett. Majd megteszem én." - mondta Rodríguez

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Neked melyik a kedvenc európai LoL csapatod?

 • 56 %
 • 33 %
 • 4 %
 • 4 %
 • 4 %
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • zezefoci 1 hónapja
  G2 már nem annyira
  0 0 Válasz
 • Pony7 1 hónapja
  Számomra a G2 most a nagy kedvenc, főleg a stílusuk miatt, de akikre nagyon figyelek 2020-ban az a Rogue és a Mad Lions csapata. Mind a két csapat megmutatta, hogy igen is versenybe tud szállni a nagyokkal és ha hibáznak kegyetlenül meg is büntetik őket. Különösen figyelek Kaiser-re (MAD supp) és Larssen-re (RGE mid) remekül teljesítenek az eddigi szezonban!
  0 0 Válasz
 • Tundererdo 1 hónapja
  Egyik legsikeresebb kifejezés talán helytállóbb lenne. Fana azért elég magasra tette a lécet. Nem vagyok különösebben nagy rajongójuk de biztos vagyok benne hogy az egyik ha nem a legnagyobb táborral rendelkeznek euban. Nekem persze csacsi nélkül is uol a legszimpibb, de főleg ha lehet így fogalmazni történelme miatt az og és az skt kicsit patinásabb a g2nál. Rouge talán lengyel kötődés miatt is persze nem utolsó sorban valóban egy szimpatikus nagy ígérettel rendelkező társaság. A exel hát a briteket ismerjük de ha csak közvetítést láttunk elég élénk társaság. Az s04 talán nem látszik de foci miatt gondolunk rá akármilyen rosszul is áll biztos vagyok benne hogy picit mélyebb az a szurkolótábor. Misfits kicsit kérdéses , mad lionsról el tudom képzelni hogy főleg splyce miatt is vagy az eu mastets múlt miatt de spanyol kötődés is kérdéses lehet. Na szóval kicsit nekem úgy fest a dolog hogy a G2 talán a vitalytit lenyomhatja de a nagytöbbséggel szemben maximum tabellás helyezése miatt hoznám ki egálra. Persze lehet tévedek csak hát ez tipikusan olyan szurkolói mentalitás lenne hogy legyen az a kedvenc aki elől van de ez jobb helyeken nem így megy
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?