Magasan a Liquid a legnépszerűbb e-sport csapat, de vajon miért?

Magasan a Liquid a legnépszerűbb e-sport csapat, de vajon miért?

2019-es nézettségi adatok szerint az amerikai csapat mérkőzéseire voltak leginkább kíváncsiak a nézők.

Az Esport Charts felmérése szerint a Team Liquid a legnépszerűbb e-sport szervezet, legalábbis őket nézték 2019-ben a legtöbbet. Mögöttük két európai csapat, a G2 és a Fnatic, majd csupán negyedik helyen a T1. Fontos kiemelni, hogy ez az eredmény nem egy játékra vagy egy csapatra értendő. Tehát, a 124 milliónál is több nézettséget a Liquid teljes játékosállománya utáni érdeklődés hozta össze.

Kétségtelen, hogy 2019 a Team Liquid éve volt. A Counter-Strike csapatuk 4 hónap alatt behúzta az 1 milliós Intel Grand Slamet, valamint világelsők voltak több hónapig. League of Legends-ben is hasonló dominanciát mutattak, az LCS tavaszi és nyári szakaszát simán behúzták, csupán a világbajnokságon nyújtott szereplésük árnyékolta be az évet. Továbbá a világ legnagyobb pénzdíjazású e-sport versenyén, The International 2019-en ezüstérmes lett Dota 2 csapatuk, ezzel közel 4,5 millió dollárt nyertek.

Érdekesség, hogy a G2 és a Fnatic több játékban is képviselteti magát, előbbinek pedig PR és Marketing tevékenysége igencsak kiemelendő. Az Astralis ötödik hely meglepő, hiszen csak CS:GO-ban képviseltetik magukat, mondjuk abban töretlenül világelsők hónapok óta.

A három fő e-sport játékon túl gyakorlatilag mindenhol ott a Liquid. Sikerrel vesznek részt Overwatchban, Apex Legendsben, PUBG-ben, StreetFighter V-ben, Hearthstone-ban, Clash Royale-ban és Magicben is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te kedveled a Team Liquid-et?

  • 59 %
  • 41 %