Rekordokat döntött, és történelmi siker - ezt kaptuk a TI9-től!

Címet védett az OG, így 2018 után 2019-ben is ők nyerték meg a The Internationalt, emellett a világ legtöbbet kereső e-sportolóivá váltak.

A The International 9 döntőjébe két olyan csapat jutott, akik korábban már a magasba emelhették az Aegis of Championst. Először rendezték meg Kínában a világbajnokságot, Európa mégis mindenkit maga mögé utasított, a fináléban végül az alsó-ág első fordulójától végig menetelő Team Liquid a hibátlanul játszó OG ellen mérhette össze tudását. Alig pár órányi küzdelem után az OG megvédte címét miután 3:1-re legyőzték KuroKy-ékat.

Az első mérkőzés tulajdonképpen egy veszett nagy csata volt, kisebb szünetekkel, ment az adok-kapok és mindkét fél sikeresen lebontott legalább egy oldalt, a végén viszont egy elbaltázott Ana buyback miatt a Team Liquid megnyerte az első mapot. Ez a majdnem 50 perces összecsapás megalapozta a hangulatát a finálénak, viszont, ami ezután történt azt nehéz elhinni, de mégis igaz.

Az OG zsinórban három meccset nyert, elképesztő játékkal, Topson Tiny-ja és carryzése (Ember Spirit, Void és Io) túl nagy falatnak bizonyult, ezért 32, 23 és 24 perc alatt dűlőre vitték a dolgot és végleg beírták magukat a kettős győzelemmel a Dota 2 történelem könyveibe. Ezzel a diadallal ráadásul rögtön a legtöbb pénzt nyerő játékosokká váltak, az alábbi lista élén ők állnak:

A TI9-en ráadásul minden idők legnagyobb nyereményét osztották ki, a közösség több, mint 34 millió dollárt dobtak össze, és a döntő napján 1,97 millió nézője volt a mérkőzéseknek, amellyel a legnézettebb Dota 2 versennyé vált. Összehasonlításképpen a tavalyi League of Legends finálét 2.05 millióan követték figyelemmel, míg az idei Fortnite vb utolsó napját 2.33 millióan tekintették meg.

Bejelentések nélkül nem lenne teljes egy ilyen világesemény, a megszokott menetrend szerint két új karakter trailerét is bemutatták, szóval ha lemaradtál volna róla, most pótolhatod. Hajolj meg a negyedik, vagyis a Void Spirit előtt:

Most pedig mosolyogj egy jót a harcos nagyin, amíg még teheted, mert a csatában ő sem ismer majd kegyelmet - íme Snapfire:

2011 után - akkor Köln adott otthont a TI-nak - végre visszatér a világbajnokság Európába, a Valve ugyanis bejelentette a következő helyszínt, méghozzá Svédországban:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!