Fél millió dolláros Dota 2 Major érkezik Berlinbe!

Fél millió dolláros Dota 2 Major érkezik Berlinbe!

Április végén kezdődik az ESL One Berlin Major, a 2023-as TI előtti egyik legfontosabb verseny.

Ugye nem gondoltátok, hogy 2023-ban Dota 2 nélkül maradnánk? Ugye nem? Hát persze, hogy nem! Idén is folytatódik a Dota Pro Circuit, annak megannyi versenye és persze idén is lesz TI, a Dota és a teljes e-sportpiac egyik legnagyobb versenye idén is visszatér! Hogy pontosan hol és mikor, azt egyelőre még nem tudni, a TI-ra vezető út azonban már ismert, ennek része a tavaszi berlini Major is!

Hála az ESL FACEIT Groupnak, Németországban kerül megrendezésre az ESL One Berlin Major. A világ 18 legjobb Dota 2 csapata vehet majd részt a tornán, ahol az 500 ezer dolláros összdíjazás minél nagyobb szeleteiért küzdhetnek és persze értékes Dota Pro Circuit (DPC) pontokért is, melyekkel kvalifikálhatják magukat a 2023 The Internationalre.

„Izgatottan várjuk már a profi Dota 2 legjobb csapatait Berlinben, egy óriási verseny vár most ránk. Tavaly az ESL One Stockholm Major során már tapasztaltuk, hogy az európai és az Európán túlról érkező rajongók egyvelege mekkora hangulatot képest teremteni.  Alig várjuk, hogy a torna legjobbjai a Velodrom színpadjára lépjenek és újra átérezhessük azt a légkört." - nyilatkozta Shane Clarke az ESL FACEIT Group nevében.

A Group Stage április 26-án kezdődik majd, két darab 9-9 fős csoporttal, amikben Bo2-es round-robin rendszer szerint küzdhetnek a csapatok. A play-offba csak a legjobb 12 alakulat juthat tovább, a szurkolók ezreivel megtöltött arénába pedig a verseny 6 legjobb csapat jut majd ki, ők hatan küzdhetnek meg a Velodromban a bajnoki címért.

A döntő napjaira holnap, azaz február 8-án kezdik el értékesíteni a jegyeket, melyekről további információkat itt találsz. Nem árt sietni, ha Berlinből szeretnél szurkolni kedvenceidnek, holnap délután délután 3 órától már lehet is kapkodni a jegyekért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!