A Valve minden játékában hemzsegnek a csalók?

A Valve minden játékában hemzsegnek a csalók?

46 játékost tiltottak el Dota 2-ben e-sport versenyeken való csalást követően, és közülük 21-en élethosszig tartó bant kaptak.

Csak mostanra derültek ki biztosan ezek az esetek, így visszatekintve nem indult jól a Dota 2-es profi versenynaptár. A csalással vádolt versenyzőket, köztük egy teljes csapatot még a januárban történtek miatt büntették meg.

A jelek szerint a kínai Dota Pro Circuit (DPC) téli szezonjában történt csalásokat mostanra sikerült kivizsgálni és az eredményeket követően 46 játékos kapott eltiltást. A listán szerepel a Knights nevű csapat teljes kerete is, akiket azzal vádoltak meg, hogy egy vision hack segítségével szerezték meg végül a regionális bajnokság harmadik helyét.

Ez a helyezés a 27 000 dollár mellett egy kvalifikációs helyet biztosított számukra a közelmúltban Peruban megrendezett Lima Majorön. A Knights teljesítménye azonban pokoli gyenge volt a lanon, és végül 1-15-ös mérleggel zárták a tornát. A Knights közvetlenül a verseny után „Antarctic Penguins” néven folytatja, és a régi játékosok nagy részétől megváltak, ezáltal megtarthatták a helyüket a közelgő tavaszi szezonban. Bár egyelőre az nem világos, hogy ténylegesen részt is vesznek rajta.

Az eltiltásokat a Perfect World Esports által a kínai Weibo közösségi médiaplatformon kirakott közlemény szerint „a tisztességes versenybe való beavatkozás” miatt osztották ki:


Kattints a képre a további eltiltott játékosok névsoráért! (Permanent = végleges, 2 years = 2 év, 1 year = 1 év)

A vizsgálat részleteit és az eltérő büntetések okait nem hozták nyilvánosságra. A Valve pedig egyelőre nem kommentálta a történteket.

Ebben az évben nem először tisztogatnak a Dota 2 háza táján, hiszen néhány héttel ezelőtt maga a Valve csalt tőrbe több, mint 40 ezer csalót, majd lecsapott rájuk a ban kalapáccsal.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!