Legális csalás vagy felesleges hiszti? - Forrong a Dota 2 közösség

Legális csalás vagy felesleges hiszti? - Forrong a Dota 2 közösség

Nagyon megosztóvá vált az Overwolf használata a játékban.

A Dota 2 jelenleg a masszív e-sport multiplayer játékok között az egyik legösszetettebb alkotásnak számít. Rengeteg dolgot kell tudnia a játékosoknak és az adott meccsben a rendelkezésükre álló adatok alapján kell kialakítani az egyéni, illetve a csapat stratégiáját. Van azonban egy bővítmény, ami elég nagy segítséget nyújt ebben a tekintetben. Az Overwolf elnevezésű applikáció olyan információkat oszt meg a használójával, mint az ellenfeleinek a legtöbbet játszott hőseit, ezáltal már a pick fázisban esetlegesen kitilthatják ezeket a karaktereket. Ez a program pedig komoly vitatémát szolgáltat a közösségnek, hiszen egyesek úgy gondolják az Overwolf csalás, míg mások ezzel nem értenek egyet.

Az utóbbi tábor szerint semmi gond nincs ennek a programnak a használatával, mivel nyilvánosan elérhető adatokat oszt meg a játékosokkal. A lényege, hogy egy játékos, ha megosztja a statisztikáit harmadik fél eszközeivel, a bővítmény ezt követően simán hozzáférhet. Ugyanezt meg lehet tenni manuálisan is, mint a bővítmény, csak az nagyjából 5-10 percet vesz igénybe, miközben a program pillanatok alatt feltünteti az összes ilyen és ehhez hasonló információt.

Azoknak a játékosoknak, akik szeretnék távol tartani adataikat az ilyen programoktól, szimplán azt tanácsolják, hogy módosítsák az adatvédelmi beállításaikat, de ez a legutóbbi jelentések fényében előfordulhat, hogy nem is működik megfelelően. Megállapították ugyanis, hogy figyelmen kívül hagyják ezek a szoftverek a Dota 2 adatvédelmi beállításait, és a kérdéses akkor is működhetnek, ha a játékos kikapcsolja a nyilvános meccsadatok megosztását.

Bár ezek nyilvánosan elérhető adatok, mégis ha olyan játékosok esetében is felhasználja, akik ezt nem osztották meg, akkor a bővítmény mondhatni tiltott területre téved és épp emiatt vélik csalásnak az applikációt. Ráadásul maga a program ingyenes és mindenki számára elérhető, de persze nem minden Dota 2 játékos tart lépést a trendekkel és a közösséggel. Az ilyen esetek frusztrációhoz vezethetnek és befolyásolhatják a játék minőségét azon játékosok számára, akik nem használják a bővítményt vagy nem tudnak róla.

A Valve egyelőre viszont még nem foglalt állást vagy adott ki hivatalos nyilatkozatot ezeknek a bővítményeknek és programoknak a használatáról. A fő versenytársa, a League of Legends szintén ugyanezt az utat járta be az OP.GG-vel és hasonló webhelyekkel. A Riot Games azonban a legtöbb ilyen harmadik féltől származó applikációt betiltotta, illetve a leghasznosabb funkciókat beépítette a játék kliensébe, így legalizálták meg könnyen elérhetővé tették mindenki számára.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!