Legends of Runeterra karakterek, akiket szívesen látnánk az Idézők Szurdokában is

Legends of Runeterra karakterek, akiket szívesen látnánk az Idézők Szurdokában is

Ha új karakter érkezne az Idézők Szurdokába, akkor simán választhatnánk a Runeterra világából.

A Legends of Runeterra már alapvetően is egy jól sikerült játék. Érdekes és egyedi mechanikák, meglepően szép grafika/effektek és persze a kártyák, a művészeti alkotások gyönyörűek. Az már egy jó kérdés, hogy a Riot első játéka, persze a LoL mellett, sikeres lehet-e és sikerülhet-e nekik is egy olyan patinás játékgyűjteményt felépíteni, mint a Blizzardnak. Az teljesen biztos, hogy a LoR egy nagyszerű eszköz, hogy tovább feszegessék és tágítsák a már most is terjedelmes lore világot, ami a LoL mögött van. Sőt, akár új hősöket is el lehet indítani, hiszen ha a közösségnek itt tetszik valami/valaki, akkor az nagy valószínűséggel a MOBA esetében is jó fogadtatásra találhat. Ebben a cikkben öt olyan lapot nézünk meg, akik jó eséllyel pályáznak az Idézői címre, később.

Cithria (of Cloudfield, the Bold)

Demacia szülötte talán a legjobb jelölt, hogy belépjen az Idézők Szurdokába. Elsőre nem is tűnik fel talán, de a hölgyemények nem is egy, hanem egyszerre két kártyája is van. Az elsőn, amikor még egy manába kerül, akkor egy kis vidéki katonának ábrázolják, aki azért jött, hogy szerencsét próbáljon a nagyvárosban.

A másodikon, ahol már hat manába kerül, egy harcedzett katonaként látjuk újra, aki éppen lovasrohamot rendel el. Hogy a két kártya ugyanaz, azt a hasonló kinézet és persze a hajfonat támasztja alá, illetve a Riot is elmondta, hogy a két kártyán ugyanaz a karakter található. Cithria egyébként már eddig is szerepelt a League of Legends krónikáiban. Anno Sylas megjelenésekor benne volt a Turmoil történetben és kiderült, hogy ő volt az egyike azon fiatal katonáknak, akik megakadályoztak egy felkelést, miután a híres rab megszökött börtönéből.

Mindent egybevetve, a történet maga érdekesen hangzik. A két kártya láttán az emberben támad egy természetes kíváncsiság, hogy is lett az 1 manás kicsit félénk lánykából, az a 6 manás tekintélyt parancsoló fiatal tiszt, akiből sugárzik az erő a harcmező közepén.

Kato and Shiraza

Ismét két kártya következik, viszont a két lap ebben az esetben nem egy személyt takar. Kato és Shiraza egy pár, akik igencsak el akarják titkolni, hogy járnak. Ebben persze nem segít, hogy Kato nem éppen a legélesebb kés a konyhafiókban. Noxus párosa folyamatosan arról próbálja meggyőzni a játékosokat, hogy egyáltalán nincsenek együtt, de azért elég könnyen levágható, hogy mi a szituáció. Példának okáért, a következő Kato idézete:

"Shiraza egy nagyszerű barátnő, akarom mondani barát és az teljesen tuti, hogy nem randizunk. De, ha mégis ez lenne a helyzet, akkor szeretnék neki boldog évfordulót kívánni."

Ezen kívül még több incselkedő kis rigmust hallhatunk tőlük, ahol éppen a nem létező kapcsolatukat magyarázzák. Persze ilyet már nem láttunk, Xayah és Rakan is szerelmespárként érkeztek és annak az esély, hogy a Riot még egyszer meglép egy ilyet, elég kevés. Ettől függetlenül a páros vicces és érdekes, megvan bennük minden, hogy egy jó ADC - Support párost alkossanak, meglátjuk mit lépnek a fejlesztők.

Tianna Crownguard

A karakter már sokaknak ismerős lehet, hiszen szerepelt a Lux képregényben is, sőt még halványan más lore szerzeményekben is feltűnik. A történet szerint Tianna volt Demacia elit gárdájának parancsnoka. Ezt a rangot egyébként később Garen kapta meg, aki egyébként az ő unokaöccse. A lehetőség tehát adott, a mostani részletekkel együtt Tianna simán beleillene a LoL körforgásába. Jöhetnének az egyedi reakciók, mikor Lux vagy Garen van a közelében van, sőt akár Slyas is kaphatna tőle némi kitüntetett figyelmet.

Vrynna

Ha pedig Sylas előkerült, akkor a következő jelöltünknek is lesz pár szava a dolgokhoz. Vrynna egyelőre nem az a kártya, amivel minden párbajban találkozunk, sőt egyelőre igazán nem találták meg azt a helyet, ahova a legjobban odaillene. Ezzel együtt a kártya erős és az egész kidolgozása részletes. Vrynna egyébként Freljord szülötte, egy igazi harcedzett veterán, aki minden gyengeséget lenéz. Semmibe nézi Ashe katonáit, egyenesen megveti őket, amiből szintén érdekes interakciókat láthatnánk az Idézők Szurdokában. Egyébként ő volt az, aki megtalálta Sylast, miután megszökött a börtönből és nélküle a hírhedt rab nem élte volna túl első szabad éjszakáját. 

Soul Shepherd

A LoL loreban már találkoztunk a Bretheren of the Dusk vallásos szektával. Róluk annyit tudunk, hogy a tagok képesek voltak beszélni a holtakkal és a rítusaik során nem éppen a mágia világos oldal vonzotta őket. Az egyik leghíresebb tagjuk Yorick volt, akit egyébként a különleges képessége egy picit a többiek fölé emelte. A krónikák szerint, miután Yorick az Idézők Szurdokába ment, a szekta az évtizedek során magától eltűnt, egy tagja sem maradt. Innen már el lehet indítani egy újabb sztorit, hogy feltűnik egy sötét árnyék Yorick múltjából. A hölgyemény egyébként minden Ephemeral egységnek ad+1/+0-át, amit valahogy szintén át lehetne emelni a LoL világába is valahogy. Persze a lehetőségek tárháza itt is szinte végtelen.

Nagyszerű lenne látni, hogy a LoL világ a különböző játékokkal még tovább színesedik és még többet tudhatunk majd meg arról. Ez pedig csak a kezdet, hiszen ebben az évben még jön pár Riot játék, ami valahogy biztos kapcsolódik majd Runeterra világához. Ezzel a Riot rálépett arra az útra, amin a Blizzard már évek óta jár. Ha pedig egyvalamit jól csinált a Blizz a Warcraft sorozattal, akkor az a mese volt, ahogy felépítettek egy igencsak komplex és varázslatos univerzumot. Reméljük ebből a szempontból a Riot is követi a példájukat.


OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!