Hirdetés

Érkezik az Eternals, de tényleg erre volt szüksége a LoL-osoknak?

A LoL közösség több tagja is kifejezte nem tetszését az Eternals kapcsán.

Hirdetés

A Riot Games hivatalosan is bemutatta, hogy milyen formában emelik be a League of Legendsbe az achievementek rendszerét. Az "S+"-ok hajkurászása helyett egyedi küldetéseket teljesíthetnek az idézők minden hőshöz, de hiába hangzik ez mind jól, ha alapjaiban negatív az egész koncepció fogadtatása. Az Eternals, magyarul Örökkévalók egy új "szolgáltatás", amit szabadon megvásárolhat minden játékos.

Első probléma: tényleg ebben a formában kellett kiadni?

A Mastery pontok rendszere elég jól működik, bár a LoL-osok többsége még mindig nincs tisztába azzal, hogy miért csak "A+"-ot kapott egy 21-8-2-es KDA meccs után. A Yasuo mainek most is flexelhetnek a 8. haláluk után is, hogy bizony ők elérték a Mastery Level 7-et, amivel különbnek érezhetik magukat társaiknál. Jelenleg nincs más kihívás az egyes hősökhöz, mindenki úgy játszik, ahogy csak kedve tartja. Nincsenek egyedi feladatok, sem más célok, amik esetleg felboríthatnák a játékmenetet. Már a küldetésekkel kapcsolatban is voltak olyan kritikák, hogy a túlgondolt missziók egyszerűen ellehetetlenítik a kompetitív játékot. Mindenki csak bizonyos hősöket erőltet a ranked meccseken és azokkal is teljesen érthetetlen módon mozog fel-alá a pályán. Az Eternals egyedi feladatai rátehetnek erre egy lapáttal, ugyanis semmi sem akadályozza majd meg, hogy a Lee Sinek Insec rúgásokkal próbálkozzanak meccsenként 15 alkalommal, amiknek hatékonysága akár negatív tartományba is átcsaphat.

Nem lehet mindenkiből profi játékos, de nem is ez a célja a többségnek. Szeretnének szórakozni és jól érezni magukat, ami közben ha fejlődnek, az csak hab a tortán. Az Eternals achievement rendszere nem mindenkinél, de sokaknál teljesen felboríthatja a már megszokott játékstílust, ami a csapattársak számára lesz igazán problémás. Elég csak elképzelni azt a pillanatot, amikor a Nidalee inkább lándzsákat dobál ahelyett, hogy macska formában pusztítaná az ellenséget kizárólag amiatt, mert kell még neki 8 találat ahhoz, hogy az Örökkévalók rendszerében teljesítsen egy kihívást.

Második probléma: mennyi az annyi, ami tényleg ennyi?

A fejlesztők összesen három választási lehetőséget kínálnak a játékosoknak. Az első viszonylag egyszerűen működik. Nincsenek Eternals küldetések, nincsenek egyedi felvillanó teljesítmények és nincs semmilyen mutogatható, extrával fűszerezett Mastery Level 7. Cserében egyetlen kék esszenciát vagy RP-t sem költött az idéző és boldogan játszik tovább a free-to-play környezetben. A második lehetőség a teljes lehúzást jelenti. 5850 RP-ért, azaz nagyjából 12 200 forintért az összes hőshöz, az összes küldetés feloldható egy Series 1 Pass keretein belül. Ez a csomag tartalmazza az összes Eternalst minden hőshöz, amik soha nem vesznek el. A csavar ott van, hogy csak az első sorozat (Series 1) küldetései és jutalmai vannak benne az árban, a következőkért ugyanúgy fizetni kell majd.

A harmadik opció, hogy kizárólag egyes hősökhöz vásárolják meg a játékosok az Eternals kiegészítőt, amit RP-ért és blue essence-ért is megtehetnek. A probléma ezzel, hogy kizárólag a starter packot kapják meg hősönként  2500 be / 225 RP (összes hős 14 750 BE / 1350 RP) ráfordításával. A starter pack általános Eternalsokat tartalmaz, amik a killeket + assistokat, lerombolt turreteket + inhibitorokat és a megölt epic szörnyeket (Baron, sárkányok, Rift Herald) számolják. Nincsenek igazán egyedi kihívások, cserében a Mastery emote fejlődik és lehet mutogatni a játékon belül. Az egyedi Eternalsok kizárólag valódi pénzért vásárolhatóak meg, darabonként 200 RP-ért, azaz hősönként összesen (3 Unique Eternals X 200 RP) 600 RP-ért. Ezek azok a feladatok, amik kifejezetten hősspecifikusak. Például a "Stun Sniper", amit úgy lehet teljesíteni Ashe-sel, hogy nagyon messziről betalál az ulti.

Természetesen a kapszulákról sem kell lemondani, de szerencsére ezeket ingyen megkapja majd mindenki, aki elegendő rangsorolt meccset játszik az egyes szezonokban. Ezekben a kapszulákban orange essence  és két random Set Shard bújik meg. Utóbbi olyan, mint a skin shard, azaz egyes hősökhöz lehet aktiválni, cserében Eternalst kapnak az idézők. A Set Shardokat orange essence-ért lehet betörni, ami szintén egy jó húzás a Riot részéről.

De akkor mi a baj az egész rendszerrel? Következő oldalon talán választ kaptok rá!

Te költenél RP-t az Örökkévalókra?

 • 60 %
 • 26 %
 • 14 %
Hirdetés
11 db hozzászólás
 • Komojtalan 1 hónapja
  Nem értem mi a gond? Kötelező ezt megvenni? Nem. Ha valaki fel akar vágni - mert másra nem jó az egész - fizessen. Nekem 4 kinézetem van, azt is véglegesre kaptam, abból 1 tetszik (úgy-ahogy). Van vagy 40 amit ingyen sem veszek ki, mert annyira nem érdekel.
  0 0 Válasz
  • retekarcu 1 hónapja Komojtalan
   Elsősorban nem az a baj hogy fizetős, hanem hogy akik megveszik, folyamatosan csak ezekre fognak gyúrni a (ranked) meccseken és ahogy a szövegben is volt pl random insecelnek mindig mikor van ultijuk és ezzel elrontsák a másik játékélményét.
   0 0 Válasz
   • Komojtalan 1 hónapja retekarcu
    Miből gondolod hogy csak a te csapatodban lesz ilyen ember? Valaki felvetette lejjebb a WoW -ot, ott is poén volt az achievment rendszer, közel sem játszottak volna annyit az emberek nélküle. ***ség egyetlen halál nélkül megcsinálni Naxxt? Az, de ha már nincs más content? Én is hónapokig jártam oda mire meglett 25 -ön.
    0 0 Válasz
  • retekarcu 1 hónapja Komojtalan
   Elsősorban nem az a baj hogy fizetős, hanem hogy akik megveszik, folyamatosan csak ezekre fognak gyúrni a (ranked) meccseken és ahogy a szövegben is volt pl random insecelnek mindig mikor van ultijuk és ezzel elrontsák a másik játékélményét.
   0 0 Válasz
 • TAZtheSUPerman 1 hónapja
  Anno mikor a wowba bejött az achi rendszer ott is ***ségnek tartottam vszeg itt se lesz másképp a be-t meg inkább majd chromákra fogom költeni mikor lesz be shop
  0 0 Válasz
 • Akitelin 1 hónapja
  Kékért majd veszek. Piu
  0 0 Válasz
 • Kaycee 1 hónapja
  Mint írtátok elégé el ronthatja a kompetetiv gamet.
  0 0 Válasz
 • C0w 1 hónapja
  wow
  0 0 Válasz
 • balintpepega 1 hónapja
  wow
  0 0 Válasz
 • Csongacc 1 hónapja
  Legalább lesz különbség a lvl7 yasuok között
  0 0 Válasz
 • Tundererdo 1 hónapja
  Akkor légyszi tiltsák be nagy streameteket akik 10ből egyszer kianak egy epic tartalmat amit mindenki utánozni akar de nekik sem sikerül elsőre amitől kiragel és utànna egész csapat is. Mert az a menő streamen is ha szájalaz meg alázol valakit. A vereséget nem tudod embet módjára viselni mert lec játékosnak hiszed magad aki sose téved de azért hogy bronzból kikerülj már nem vagy hajlandó tenni semmit. A vasra gyúrsz mert az is elég lehetetlen de menő ezért mikor 4 vadidegennel öszzehoz a sors úgy döntesz inkább hazavágod az ő moráljukat mert ha matekot vesszük így még mindig egyel több embernek okoztál örömet az öt ellenfél vadidegen személyében. Kifogásokat persze könnyű találni. Én nem akarok pro lenni nekem ez csak szórakozás de persze szezon végén mikor silver1en a harmadik gold promot bukod mert ugyanolyan fafejjel találkoztál mint Te akkor azért a 3. Törött klaviatúra vagy ökölnyom a szobád falán inkább nem kér a Te féle szórakozásodból.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?