Akkor most eltűnnek az AWP-k?

Akkor most eltűnnek az AWP-k?

Érdekes módon nyúlt hozzá a Valve az AWP-hez, sokak szerint ezzel csak az SG-t erősítik.

Az AWP-s szerepkör már nagyon rég óta szerves részét képezi a CS:GO metának és a csapatok taktikáinak, azonban a tegnapi frissítéssel még jobban az SG 553 felé terelődhet a hangsúly. A tegnap befutott update többek közt csökkentette az AWP-vel való mozgást guggolás közben, amivel gyakorlatilag egy apró nerfet kaptunk, hiszen még nehezebb lesz a peekelés a távcsöves fegyverrel.

Tavaly év végén a Krieg is kapott egy kis gyengítést, ugyanis ekkor emelte meg a Valve az SG árát 3000 $-ra. Ez a korrekció azonban nem vette el a távcsöves rifle népszerűségét a profi mezőnyben, mert a Decemberben rendezett EPICENTER-en 22%/15%, a januári DreamHacken 26%/15% a múlt heti kaliforniai állomáson 24%/16% és a most futó IEM Katowice tornán is, két nap után 28%/14% volt az SG553 és az AWP használatának megoszlása. De nem csak az AWP-nél népszerűbb a Krieg, hanem minden más fegyvernél gyakrabban választják.

Erről a trendről, illetve a változtatásról KennyS is véleményt alkotott, szerinte a guggolva peekelés az AWP-vel rendkívül fontos része a szerepnek és egyáltalán nem tetszik neki, hogy ezt most kvázi ellehetetlenítették.

Egy kis fanyar szarkazmussal tette hozzá a francia, hogy legközelebb a fegyver távcsövét veszik majd le.

Nem hiszem, hogy egyik napról a másikra eltűnnének az AWP-k a meccsekről, inkább támadó oldalon láthatjuk majd egyre ritkábban. Talán egy AWP-vel szemben szeretett volna a fejlesztő egy terror-exkluzív fegyver alternatívát, vagy egész egyszerűen csak túl gyors volt a guggolási sebesség. De tény, hogy ez a frissítés egyértelműen az SG 553 malmára hajtotta a vizet, és ezzel még inkább felértékelődik a fegyver.

Jól mutatja ez a példa is, hogy elég kiegyensúlyozott a játék - a maga CS:GO-s módján - és a legkisebb változtatás is nagy hatással van a metára és a közösségre, valamint látható, hogy a Valve az utóbbi időben igenis rendszeresen foglalkozik a legnépszerűbb FPS e-sport játékával. Az, hogy ezek jó-, vagy kevésbé hasznos beavatkozások, azt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Mindenesetre most az SG az úr a metában, ehhez kell mindenkinek hozzászoknia.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!