Erős franciák, harmat gyenge Virtus.pro és NiP - Ez történt eddig az IEM Katowice meccsein

Erős franciák, harmat gyenge Virtus.pro és NiP - Ez történt eddig az IEM Katowice meccsein

Péntektől jön a magyar közvetítés, addig nézzük át mi volt eddig Katowicében.

Már csak egy nap és jön az IEM Katowice magyar közvetítése! Idén úgy alakult, hogy a Magyar Esport TV stábja a rájátszás kezdetén csatlakozik be, de ne riadjon meg senki. Eddig is remek meccsek voltak a lengyelországi versenyen, a rájátszásban pedig szinte biztos, hogy legszorosabb, legizgalmasabb mérkőzéseket láthatjuk majd. Előtte viszont nézzük meg, hogy mik történtek a csoportkörök eddigi szakaszában.

Akik remek formában vannak

Azon már lassan senki sem lepődik meg, hogy az Astralis és a Liquid eddig veretlen, de lassan már a fnatic is ide sorolható. Mindhárom csapat remek mérkőzéseken van túl, ők már biztosan ott vannak a rájátszásban. Szintén biztos továbbjutó már a G2 is, akik tegnap szinte a semmiből fordították meg a mousesports elleni mérkőzésüket.

Dust2-n 12-3-ról 13-16-os aránnyal kaptak ki karriganéktől, majd Inferno is erős mouz dominanciával indult. 1-5-ről zárkózott a G2, ami olyan jól sikerült, hogy megnyerték Infernot 16-6-ra, Nuke-on pedig 16-7-es végeredményt zártak. Az első pálya után egyértelműen kennyS emelhető ki a csapatból, aki Infernon és Nuke-on is a hátán cipelte csapatát.

Bár az első körben kikaptak a Na'Vi-tól, az alsó ágon már megemberelte magát a FaZe is. Elsőként a Renegades, majd a Vitality csapatát küldték pakolni. Lekopogom, de eddig úgy néz ki, hogy a tavalyi nehézkes időszakuk és a katowicei kezdeti verség után összekapták magukat. Ma délután a Na'vi ellen játszanak visszavágót, ha sikerrel veszik s1mple-ék akadályát, akkor pedig könnyen lehet, hogy a rájátszásban is előkelő helyet érhetnek majd el.

Akik meglepően gyengék

Nem hiszem, hogy sokan számítottak volna arra, hogy az "új" Cloud9 vagy a Renegades meglepetést okoz majd, a Virtus.pro-nál viszont sokak szerint benne volt a pakliban. Ugyanez az ötös, még az AVANGAR színeiben tavaly második lett a berlini StarLadder Majorön, azóta viszont semmi kimagasló eredmény. Sorban veszítik el a legnagyobb versenyeket, Katowicétől is győzelem nélkül búcsúztak. 
A NiP sem tudott kellőképpen labdába rúgni, f0rest távozása nagyon meglátszik a csapaton. Kicsit bátortalanul, kicsit tanácstalanul és rengeteg hibával játszanak, a Na'Vi búcsúztatta őket Lengyelországban.

Akik még meglepetést okozhatnak

Az Astralis, a Liquid, a fnatic és a G2 tehát már biztosan továbbjutott. További két hely kiadó és hat csapat van még játékban. A mousesports tegnap nagyon szétesett, de meg lennék lepődve ha nem lőnék magukat tovább a V4 Future Sports győztes MAD Lions ellen. Az Evil Geniuses sincs túl jó formában, személy szerint úgy gondolom, hogy a 100 Thieves meglepi majd őket és a Liquid lesz az egyetlen amerikai csapat a rájátszásban.
A FaZe és a Na'Vi meccsét pedig szinte lehetetlen megjósolni. Három nagyon szoros pályára számítok, mivel mindkét csapat teljesítménye ingadozó. Ha s1mple jó formában van és Boombl4 összetartja a többieket, akkor a Na'Vi kerülhet ki győztesként, de ha NiKo-ék is futószalagon gyártják majd a fejeseket, akkor bizony a Na'Vi is elbúcsúzhat a versenytől.

Ma délután játsszák az utolsó csoportkörös meccseket, holnaptól pedig már indul a magyar közvetítés is a top 6 mérkőzéseivel!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!