Settet nem lehet megfogni! - Így hatott a 10.4-es frissítés a győzelmi arányokra

Settet nem lehet megfogni! - Így hatott a 10.4-es frissítés a győzelmi arányokra

Íme a 10.4-es frissítés győztesei és persze vesztesei is.

Azt már tudjuk, hogy a 10.5-ös frissítésben a Ranged karakterek lassabban bontják majd a tornyokat a játék első 14 percében. Már arról is kaptunk infót, hogy ki gyengül és ki erősödik, illetve a tárgy változások is előkerültek. De, ha már jön a 10.5, akkor érdemes kicsit visszatekinteni és megvizsgálni, hogy a 10.4-nek milyen hatása volt. A LoLtheory.gg oldal szerencsére egy részletes táblázatot osztott meg, amiből pontosan láthatjuk, hogy merre is változtak a dolgok. Ebből kiderül, hogy érdemes-e visszatérni egy karakterhez vagy itt az ideje elfelejteni a szeretett hőst egy ideig:

Ahogy az várható volt, a friss és ropogós Aphelios a megjelenésekor iszonyatosan erős volt. Ezért jött egy nerf, majd még egy kicsi és most eljutottunk oda, hogy a lövész győzelmi százaléka már bőven 50% alatt van. Ha valaki azt mondja, hogy Talon és Zed a dzsungelben is jó lehet, akkor lehet sokan furán néznének rá. Persze a Riot adott nekik egy adag buffot, hogy ott is működjenek, egyelőre ennek inkább kevesebb, mint több értelme volt. Ezzel szemben a Rammus változtatásnak már volt haszna. Kedvenc búgócsigánk győzelmi aránya végre visszatért 50% fölé. Az év egyik legfurább és talán legidegesítőbb taktikáját a Sona és Soraka Top hozta el nekünk. Az előző frissítés már adott nekik egy pofont és a 10.5 pedig vélhetően teljesen megöli majd a taktikát. Végül pedig érdemes megemlíteni Aurelion Solt, aki egy szép nagy kerek nerfet kapott, ami bizony durván megfogta a győzelmi rátáját.

Ezen kívül persze voltak tárgyváltozások, illetve a meta is megmozdult egy kicsit, ami persze indirekt módon befolyásolta pár karakter százalékait. Erről is kaptunk egy táblázatot:

Ornn esetében pont egy Cinderhulk erősítés kellett, hogy igazán használható legyen és kedvenc kovácsunk végre olyan helyzetben van, amire régen várt. Akali kicsit elindult felfelé, de ennél több kell, ha azt akarják, hogy a statja pozitívba forduljon. A gond csak az, hogy egy elrontott frissítés és megint mindenki őt hozza majd a profi meccseken. Sett pedig erős. Hiába kapott nerfet, ahogy a játékosok megismerik a képességeinek a határait a győzelmi százaléka úgy növekszik. Vélhetően nem ez volt az utolsó, mikor a 'Főnök' a gyengített karakterek listájára került.


OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!