A koronavírus miatt különös feltételekkel indul újra az LPL, a LoL kínai topligája

A koronavírus miatt különös feltételekkel indul újra az LPL, a LoL kínai topligája

Hivatalosan is bejelentette a Riot Games, hogy az LPL ismét elindul.

Néhány héttel ezelőtt a kínai Riot Games drasztikus lépésre szánta el magát. A koronavírus terjedésének megakadályozásának érdekében az LPL és LDL összes mérkőzését határozatlan időre elhalasztották. A regnáló világbajnok és a 2018-as Worlds győztes sem került a képernyőkre, hiába várták milliók, hogy kedvenceiket nézhessék hétről hétre.

Kína hatalmas ország, ezért a játékosok mozgatása sem egyszerű feladat. Többen élnek olyan tartományokban, amiket karantén alá vontak, ezért kényszermegoldást kellett alkalmaznia a Riotnak. Online folytatják a világ egyik legerősebb bajnokságát, amit az LPL csapat közleményben erősített meg.

A meghozott döntés értelmében a csapatoknak a saját főhadiszállásukról kell lejátszani az összes mérkőzésüket. Ez alól kivételt képeznek azon játékosok, akik olyan területén laknak Kínának, ahonnan nem lehet embereket elmozgatni. A 2020-as LPL tavaszi szezonjának következő fordulóját március 9-én indítják el, az angol közvetítés március 15-én kapcsolódik be a Spring Splitbe.

Az összes párharc a szezon végéig online fut majd, ami előreláthatatlan technikai malőröket is jelenthet, de a technikai stáb mindent megtesz azért, hogy az eddig megszokott minőségben élvezhessék a nézők a meccseket. Ami biztos, hogy hamarosan történelmi pillanat következik be, mivel ez az első olyan topliga a LoL pályafutása során, amit kizárólag online bonyolítanak le. A játékosoknak és a szakmai stábnak is új élmény lesz az LPL folytatása, de remélhetőleg ez már egy lépés abba az irányba, hogy a 2020-as világversenyek (MSI, Worlds) megrendezésre kerülhessenek a legerősebb csapatok részvételével.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te követed a kínai LoL liga történéseit?

  • 4 %
  • 29 %
  • 39 %
  • 29 %