Boldoggá avatják a fiatalon elhunyt fiút, akit az internet védőszentjének is tartanak egyesek!

Boldoggá avatják a fiatalon elhunyt fiút, akit az internet védőszentjének is tartanak egyesek!

Mindössze csak 15 évet élt, de ennyi elég volt neki, hogy Boldoggá avassák a vallást és a számítógépet imádó fiatal srácot.

Nem mindennapi történet fűződik Carlo Acutis nevéhez. Valószínűleg sokaknak nem mond semmit a személye, azonban február 21-én maga Ferenc pápa hagyta jóvá a fiatalemberhez fűződő csodát. Sajnálatos módon nem adatott meg sok idő ezen a Földön neki, ugyanis 2006-ban leukémiában elhunyt, de a rövid élete alatt és után mégis nagyon sokak számára vált példává.

A boldoggá avatása az esztendő egy későbbi szakaszában történik majd meg Olaszországban, Assisiben, ahol eltemették. A beszámolók alapján Carlo közbenjárásával sikerült egy brazil kisfiúnak meggyógyulnia egy ritka és igen súlyos hasnyálmirigy-betegségből. Már az orvosok is lemondtak róla, és a műtétet is elvetették, végül a felépülés megtörtént és csodák csodájára mégis életben maradt 2013-ban a gyermek.

Acutis édesanyja egyébként sosem tudta megmondani honnan származott fia Jézus iránti olthatatlan imádata. Még gyerekként keresztelték meg, de maga a család nem igazán gyakorolta a vallást. Ha igazak a történetek, akkor Carlo nagynénje mesélt neki Isten fiáról. Így hát óvodás korától kezdve óriási hite volt, és egyszer mikor Milánóban sétáltak muszáj voltak meglátogatni a Szent Anya sírját, mert a kis Carlo mindenképp virágokat szeretett volna elhelyezni a lábánál. Olyannyira mélyről fakadt a hite, hogy még az anyját is elvarázsolta vele, minek hatására az asszony is egyre inkább elmélyült a vallásba.

"Hihetetlen, de ő volt az én kis megmentőm." - nyilatkozta egyszer az édesanya.

Carlo napjai egyébként tanulással, plébániai programokkal, biciklizéssel és a számítógép iránti szenvedéllyel teltek: programozott, filmet vágott, weboldalakat hozott létre, képregényeket tervezett. Amennyire lelkesen rajongott Jézusért, olyannyira lopta be a szívébe magát a számítástechnika. Volt egy PlayStation-je is, azonban saját magának korlátozta a videojátékokkal töltött idejét. Egy héten maximum egy órát töltött el a konzollal és elmondása szerint erre azért volt szükség, mert nem akart a kiadók "rabszolgájává" válni. A világháló viszont fontos szerepet játszott az életében, többek között itt tudta megosztani történeteit és lelki örökségét, melyet mára már az egész világon ismernek. Mindennap szentáldozáshoz járult, majd 11 éves kora körül felcsapott a hitoktató segítőjének, nem sokkal ezután pedig már maga is tartott hittanórákat. Az eucharisztikus csodákat bemutató virtuális múzeumát tizenegy évesen kezdte készíteni, akkoriban jegyezte föl:

„Minél többször járulunk szentáldozáshoz, annál inkább hasonlatossá válunk Jézushoz, és már itt a földön megízleljük a mennyországot.”

Arra kérte szüleit vigyék el minden eucharisztikus csoda helyszínére – ez a terve két és fél esztendő alatt valósult meg. 136, az Egyház által elismert eucharisztikus csodát választott be virtuális múzeumába, az interneten elérhető gyűjtemény mellett minikiállítások elkészítésében is közreműködött, melyek bejárták a világot. Azért találta ki a kiállítást, hogy hatékony eszköz legyen arra, hogy felrázza a lelkiismeretet, felébressze az embereket, akik rutinként élik meg az Eucharisztiát.

Carlo Acutis ugyan 2006-ban elhunyt és azóta is rengeteg emberre van hatása az élete, de érdekes módon leginkább a fiatalokat, a tizenéveseket sikerül jobb belátásra bírnia, miszerint egyszerre lehetnek szentek, átlagosak és egyediek. Bármivel is foglalkozott az életében, illetve bármennyire imádta a számítástechnikát a hit volt nála az első, időt pedig mindig talált az önkéntes munkákra. Halála után a Szentszéki Kommunikációs Titkárság terjesztette elő azt az ötletét, hogy ő legyen a "cybernauták" védőszentje, vagyis az internet patrónusa (az a személy, aki egy személyt vagy közösséget, intézményt védelmez, vagy annak célját, tevékenységét támogatja - a szerk.).

Betegsége következtében, ami a leukémia egy különleges és agresszív formája volt, három nap alatt elhalálozott, de azt kérte utolsó kívánságaként, hogy az Assisi temetőben helyezzék végső nyugalomra. Ferenc pápa 2018. július 5-én kelt dekrétumában elismerte hősies erényeit és Isten tiszteletreméltó szolgájának nyilvánította.

Forrás: osvnews.com

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!