Túl sokat GTA-zott a 11 éves fiuk, inkább megengedték, hogy vezesse a családi autót

Túl sokat GTA-zott a 11 éves fiuk, inkább megengedték, hogy vezesse a családi autót

Különös módon próbálták megoldani a problémát a szülők.

A blackpooli rendőrség lekapcsolt egy 11 éves fiút, aki a családi Vauxhall Astra volánjánál ült és lelkesen furikázott a városközpontban. A srác elmondása szerint azért ült oda a kormány mögé, mert a szüleinek elege volt már abból, hogy állandóan a Grand Theft Auto előtt tölti a szabadidejét.

A járókelők közül többen is észrevették a furcsa jelenetet, de nem találtak kivetnivalót abban, hogy egy jogosítvánnyal nem rendelkező fiatalkorú a városi forgalomban autózgat. Az egyik férfi külön kiemelte, hogy "az ő korában ez teljesen normális volt, kivéve a gaminghez kapcsolódó részt". 

A szülőkkel szemben eljárást kezdeményezett a hatóság, mivel több jogszabályt is megszegtek, amikor a gyereküket belekényszerítették ebbe a helyzetbe. Nagy-Britanniában 15 évesen és 9 hónaposan lehet forgalmi órákat venni, de csak 17 éves kortól lehet önállóan elkezdeni vezetni. Bizonyos esetekben ez a korhatár leszorítható 16 évre, de a 11 év minden esetben szembe megy az előírásokkal.

A dühös felnőttek valószínű már megbánták tettüket és a jövőben sokkal több energiát fektetnek majd abba, hogy megfelelő kommunikációval megoldják az ehhez hasonló eseteket, amiknek a gyermekük és a videójátékok a szereplői.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te vezettél már autót?

  • 61 %
  • 6 %
  • 11 %
  • 22 %