A VALORANT ügynökök képességeit fejtegeti mindenki, de mekkora hangsúly lesz rajtuk ténylegesen?

Az eddig publikált felvételeken rengeteg képességet eltolnak a játékosok, a valódi mérkőzéseken viszont lehet, hogy közel sem lesz ennyi.

A VALORANT hét elejei leleplezése komolyan megmozgatta az FPS játékosokat, különösen a CS:GO-ban és Overwatchban érintett réteget. A kiadott felvételek és beszámolók alapján most már kijelenthetjük, hogy a játék sokkal inkább a CS:GO alapjain nyugszik, nem csak a feladatunk, de a felépített világ működése is a Valve játékára hajaz jobban. A publikált videókban azonban rengeteg képességet is használnak a játékosok, a közösségben pedig felmerült a kérdés, hogy ténylegesen mekkora hangsúly lesz rajtuk? Direkt tolnak el ennyi spellt a tesztelők, vagy ez lenne a normális mennyiség?

A kérdést a játék Discordján hamar neki is szegezték az egyik fejlesztőnek, Mochinak, aki a következő választ adta:

"A videóban rengeteg képességet és végső képességet lőnek el, ami inkább a késői körök jellemzője."

A közösség azt is megkérdezte a Riottól, hogy feltétlenül kell-e képességeket használni, lehet-e érvényesülni azok nélkül is?

Erre az a válasz érkezett, hogy lehet képességek nélkül is sikereket elérni, a legmagasabb szintekre viszont csak olyan játékos fog tudni elérni, aki nem csak a fegyverek, de a képességek mesterévé is válik.

A válasz tehát valahol középen helyezkedik el; a játék korai szakaszában minden bizonnyal nagyobb hangsúlyt kapnak majd a fegyverek, és csak utána a képességek. A karakterek mágikus tulajdonságai körül egyébként még rengeteg a kérdőjel, elsősorban azért, mert nagyon keveset láthattunk mozgásban, plusz sokféle információ terjed arról, hogy hogyan juthatunk majd hozzájuk. A Polygon cikke alapján minden karakternek lesz egy ingyenes képessége, amit minden kör elején megkapnak, kettő olyan, amit vásárolni kell, az ulti pedig gyilkosságokkal tölthető fel. A karakterek várható képességeiről bővebben olvashattok az alábbi cikkünkben.

Ha téged is érdekel a játék világa, akkor csatlakozz a magyar VALORANT közösséghez!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!