Ők a legmenőbb női videójáték karakterek, de vajon Lara Croft a legnépszerűbb?!

Ők a legmenőbb női videójáték karakterek, de vajon Lara Croft a legnépszerűbb?!

Számtalan játékot készítettek már el és jó néhány olyan karakter tűnt fel a képernyőn, akik örökre belopták magukat a szívetekbe.

A legmenőbbek között pedig nem kevés hölgyet találunk, akiket elképesztő részletességgel alkottak meg és építettek fel. Nőnap alkalmából izgalmas áttekinteni, hogy az elmúlt évtizedekből kik voltak legmeghatározóbb és legkirályabb női szereplők a videójátékokban, akiket valószínűleg sohasem felejtetek el. A játék minősége az egy dolog, viszont, hogy mitől lesznek igazán szerethetőek ezek a karakterek az több tényezőtől is függ. A játékosok szemében a viselkedésük, a kinézetük, a háttérsztorijuk, az egyes morális helyzetekben hozott döntésük és alighanem a mindezekből összegyúrható karizmájuk, amelyek után tényleg képesek rajongani értük.

Ha megkérdeznénk titeket most, hogy ki a kedvencetek, illetve tudtok-e mondani női videójáték szereplőt, gyanítom a legtöbben habozás nélkül többet is fel tudnátok sorolni. Lara Croft, Jill Valentine, Zelda hercegnő, Chun-Li, Yennefer biztosan köztük lenne, pedig ez még tényleg csak egy néhány név a sok közül. A lista feltárása előtt viszont még érdemes megbeszélni miként alakult ki és mit is takar pontosan ez az ünnep.

"Nemzetközileg 1911-ben, míg Magyarországon 1914-ben ünnepelték meg először a nőnapot. Politikai, feminista és szakszervezeti mozgalmak küzdelmeinek eredményeképpen a múlt század elején valósult meg az az ötlet, hogy az év egy napja legyen jelképesen a nőké. A legtöbb országban ekkortájt erősödtek fel a nők követelései szociális-gazdasági jogaik kiszélesítésére, a foglalkoztatásban és a bérezésben érvényesülő hátrányos megkülönböztetés megszüntetésére. Az 1910-ben Koppenhágában megrendezett II. Nemzetközi Szocialista Nőkongresszuson a német Clara Zetkin javasolta, hogy világszerte tartsanak évente nőnapot. A nemzetközi nőnapot először 1911. március 19-én ünnepelték meg Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban. A tüntetéseken - amelyeken sok férfi is részt vett - a nők választójogának megszerzése kapott hangsúlyt. Az időpont 1913-ban került március 8-ára a New York-i textilmunkásnők 1857-es sztrájkjának - más források szerint egy New York-i gyárban 1908-ban e napon bekövetkezett, 129 munkásnő életét követelő tűzvésznek - az emlékére. "

A virtuális női szereplők között egyébként hihetetlen színes a felhozatal. Vannak régi motorosok, elég ha Lara Croftra gondoltok, hiszen ő 1996-ban robbant be a köztudatba a Tomb Raider megjelenésével és azóta is szerves része a videójátékos világnak. A fiatal régész lány amennyire törékeny, annyira magabiztosan, keményen és vagányan ereszkedik le a sírkamrákba vagy mászik fel a legmagasabb csúcsokra a kaland és a kincsek megtalálása érdekében. Számtalan cosplayer igyekezett már a bőrébe bújni, de Hollywood figyelmét sem kerülte el, hisz eddig 3 film is készült az ő főszereplésével. Olyan bálványok keltették őt életre, mint Angelina Jolie vagy éppen Alicia Vikander.

Mára viszont nem ő az egyedüli, aki viszi a prímet, rajta kívül a bunyós játékból, a Street Fighterből megismerhettétek Chun-Li különleges ügynököt, a Last of Us rendkívül fiatal főhősnőjét Elliet, akinél bátrabbat ritkán lát az ember. A Bayonetta névadóját is lehet szeretni vagy nem szeretni, de ikonikus alakká nőtte ki magát, a The Witcher triója, Yennefer, Ciri és Triss is biztosan sokatoknak eszébe jut. A Dotnod történetmesélős, valamint inkább egy filmre hajazó játéka a Life is Strange is adott két különleges karaktert Chloe és Max személyében. A PS4 exkluzív Horizon Zero Dawn kalandora, Aloy is a rátermettek listáját gyarapítja, az Overwatch hősei - D.Va, Ashe, Widowmaker, Mercy, Tracer, Ana, Sombra, Brigitte, Pharah, Mei, Moira - pedig szintén rengeteg játékosnak a szívében foglalnak el különleges helyet. Utóbbiaknál nagyon sokat jelentett a rajongóknak, hogy maguk a szinkronhangok is gyakran a közönség elé lépnek és igyekeznek az általuk megszemélyesített karakterekhez hasonló vonásokat felvenni, így szórakoztatva a nagyérdeműt. Valószínűleg nem lesz teljes a lista, mert egyszerűen képtelenség felsorolni mindegyik badass női karaktert, de azért még jó néhányukat megtalálhattok a galériánkban.

  • Bonnie MacFarlane (Red Dead Redemption)
  • Piper Wright (Fallout 4)
  • Elena Fisher (Uncharted series)
  • Faith Connors (Mirror’s Edge)
  • Sarah Kerrigan (StarCraft)
  • Android 18 (Dragon Ball series)
  • Evie Frye (Assassin’s Creed Syndicate)
  • Jill Valentine (Resident Evil series)
  • Lightning (Final Fantasy XIII)
  • Samus Aran (Metroid)
  • Bastila Shan (Star Wars: Knights of the Old Republic)
  • Cortana (Halo series)
  • Serana (The Elder Scrolls V: Skyrim)

A galériához kattints a képre:

Teljesen szubjektív, hogy nektek ki a kedvencetek, viszont létezik egy weboldal, ahol szavazhattok és a leadott voksok alapján változik a ranglista. Gondolkoztatok már azon, hogy vajon ki minden idők legkirályabb női videojáték-karaktere? Legyen szó talpraesett, ügyes, tettre kész, kőkemény vagy éppen kicsit szerényebb, bátortalan esetleg félénk, a virtuális térben mindegyikük olyan erőt hordozhat magában, amivel nem csak ezt a világot varázsolhatják el, hanem titeket és minket is. A lista szerint nem Lara Croft az első, hanem Samus Aran a Metroid amazonja.

A ranglista itt érhető el

Szóval szerintetek ki a legjobb? Írjátok le kommentben!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!