Egy rakás pénzt fizettek az utolsó működő Nintendo Playstation hibrid konzolért

Egy rakás pénzt fizettek az utolsó működő Nintendo Playstation hibrid konzolért

Nem sok készült eleve belőle, és most az utolsó darab 106 millió forintért talált gazdára.

Egy rendkívül ritka Nintendo Playstation hibridet sikerült elképesztő összegért eladni egy árverésen. A prototípus konzolért egészen pontosan 360 ezer dollárt fizettek. A Heritage aukciósház elmondása szerint ez volt az utolsó konzol a Sony és a Nintendo végül befuccsolt közös üzleti projektjéből. Kétszáz darabot gyártottak belőle a nyolcvanas évek végén, és a hírek szerint ezen az egyen kívül mindegyik elpusztult.

Természetesen a cikkben szereplő példány működő állapotban van, és mint kiderült a Sony Interactive Entertainment egyik alapítójának, Olaf Olafssonnak a birtokában volt jó ideig. Az izlandi üzletember miután elhagyta a cégét az Advantanál kezdett el dolgozni, viszont nem sokkal később a Time Warnerhez ment át, de a konzolt végül nem vitte magával. Az Advanta a távozását követően csődöt jelentett és igyekezett megszabadulni minden felesleges alkalmatosságától, így a Nintendo Playstation hibridtől is. Egyébként volt neve is az eszköznek, egyszerűen csak Play Stationnek keresztelték el.

A nagyvállalatok megállapodást kötöttek egy Super Disc formátum megalkotása érdekében, mivel a Sony be akart törni a videojáték piacra. Ehhez viszont kellett egy kiegészítő a SNES-hez, amely lehetővé tette volna a lemezen lévő játékok lejátszását. A Sony által készített külön rendszer (a Nintendo Playstation) viszont képes volt beolvasni a lemezeket és a kazettákat is. De egy nappal a nagy bejelentés után a Nintendo arról számolt be, hogy partneri szerződést kötött a Philips-szel egy CD-alapú játékplatform létrehozása miatt. Néhány évvel később a Sony kiadta a PlayStation-t.

A Nintendo PlayStation egyébként tartalmaz egy CD-ROM meghajtót, fejhallgató csatlakozót, valamint egy kontrollert. A tetején pedig van egy kis képernyő, amely megmutatja, melyik zeneszámot játssza éppen le a CD-ről. Egyszerű, de igen érdekes kis szerkezet, amelynek végül nem engedtek nagy teret a megalkotói.

Ti kipróbálnátok a Nintendo PlayStationt?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!