Soros György milliárdokat fektetett be az Activision-Blizzardba

A semmiből vásárolt közel 1 millió részvényt a magyar származású üzletember.

A világ egyik leggazdagabb üzletembere már korábban is birtokolt Activision-Blizzard részvényeket, de az összestől 2019 januárjában megvált. Alig telt el egy év és Soros György, a saját alapítványán keresztül ismét úgy döntött, hogy érdemes lenne befektetnie a Call of Duty játékok kiadójába egy jelentősebb összeggel. 

Összesen 758 500 részvényt vásárolt fel a Soros Fund Management Llc, ami 45 millió dolláros befektetést jelent. Jelenlegi árfolyamon ez azt jelenti, hogy a 89 éves amerikai-magyar közgazdász 13,3 milliárd forinttal támogatja az Activision-Blizzard további fejlődését. A jelenlegi helyzetben furcsa döntésnek tűnhet ekkora pénzmozgás, mivel a Warcraft 3: Reforged bukása kicsit megtépázta a reputációját a fejlesztőcsapatnak, ami egykoron hatalmas megbecsülésnek örvendett a gamerek körében. 

Az Activision-Blizzard jelenleg 48 milliárd dollárt a jelenlegi tőzsdei árfolyamon, ezzel az Egyesült Államok és Európa legnagyobb videójáték kiadójának tekinthető. Világviszonylatban is előkelő helyet foglal el, bár jelenleg nincs még egy cég, ami képes lenne felvenni a versenyt a kínai Tencenttel. A plusz pénz minden vállalatnak jól jön, a kérdés innentől csak az, hogy mire fordítják majd a milliókat. Új játék, még jobb munkakörülmények, további terjeszkedés a szektoron belül? A jövő minden kérdésre választ ad majd, addig is szurkoljatok annak, hogy a Diablo IV és a többi beígért projekt minél hamarabb elkészülhessen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!Te szoktál Activision-Blizzard játékokkal játszani?

  • 4 %
  • 28 %
  • 30 %
  • 28 %
  • 9 %

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Üzlet - A szép haj titka – Milyen samponra van szükségem?

A hajápolás sokunk számára kiemelt szerepet kap a mindennapok során, hiszen valamennyien szeretnénk csodálatos hajkoronával tündökölni. Azonban korántsem biztos, hogy elérjük a kívánt eredményt, ha nem megfelelő termékeket használunk.

Üzlet - Baba emlékőrző, a fontos pillanatok megörökítője

A mindennapok során számos olyan pillanat van, amelyeket érdemes megőrizni az emlékeinkben. Azonban a memóriánk nem annyira megbízható, mint amennyire szeretnénk, és emiatt sok emlék feledésbe merül. Pontosan ezért érdemes rögzíteni a legfontosabb pillanatokat. Erre nyújt lehetőséget a baba emlékőrző.

Üzlet - Hasznos tippek a tudatos táplálkozáshoz

A megfelelő étkezés és testmozgás az egészséges életmód alapvető elemeinek számítanak, vannak viszont, akik nehezen tudják rávenni magukat az életmódváltásra. Sokszor azonban már a kisebb változtatások is szembetűnő eredményt okozhatnak, ami meghozhatja a kedvünket a folytatáshoz. Ha Te is szeretnél a tudatos életmód ösvényére lépni, tarts velünk!