Soros György milliárdokat fektetett be az Activision-Blizzardba

A semmiből vásárolt közel 1 millió részvényt a magyar származású üzletember.

A világ egyik leggazdagabb üzletembere már korábban is birtokolt Activision-Blizzard részvényeket, de az összestől 2019 januárjában megvált. Alig telt el egy év és Soros György, a saját alapítványán keresztül ismét úgy döntött, hogy érdemes lenne befektetnie a Call of Duty játékok kiadójába egy jelentősebb összeggel. 

Összesen 758 500 részvényt vásárolt fel a Soros Fund Management Llc, ami 45 millió dolláros befektetést jelent. Jelenlegi árfolyamon ez azt jelenti, hogy a 89 éves amerikai-magyar közgazdász 13,3 milliárd forinttal támogatja az Activision-Blizzard további fejlődését. A jelenlegi helyzetben furcsa döntésnek tűnhet ekkora pénzmozgás, mivel a Warcraft 3: Reforged bukása kicsit megtépázta a reputációját a fejlesztőcsapatnak, ami egykoron hatalmas megbecsülésnek örvendett a gamerek körében. 

Az Activision-Blizzard jelenleg 48 milliárd dollárt a jelenlegi tőzsdei árfolyamon, ezzel az Egyesült Államok és Európa legnagyobb videójáték kiadójának tekinthető. Világviszonylatban is előkelő helyet foglal el, bár jelenleg nincs még egy cég, ami képes lenne felvenni a versenyt a kínai Tencenttel. A plusz pénz minden vállalatnak jól jön, a kérdés innentől csak az, hogy mire fordítják majd a milliókat. Új játék, még jobb munkakörülmények, további terjeszkedés a szektoron belül? A jövő minden kérdésre választ ad majd, addig is szurkoljatok annak, hogy a Diablo IV és a többi beígért projekt minél hamarabb elkészülhessen.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktál Activision-Blizzard játékokkal játszani?

  • 4 %
  • 28 %
  • 30 %
  • 28 %
  • 9 %
Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.