Bill Gates elhagyta a Microsoft vezetőségét, más dologra akar fókuszálni

A világ egyik legnagyobb koponyája hosszú évtizedek után teljesen kilép a Microsoft vezetőségéből.

Bill Gateset valószínűleg nem sok embernek kell bemutatni, hogyha használsz valamilyen számítógépet, vagy konzolt, akkor igen nagy esély van arra, hogy Bill Gates cégének, a Microsoftnak a szoftvere fut rajta. A Microsoftot 1975-ben alapította a ma már 64 éves Bill Gates üzlettársával, Paul Allennel közösen, operációs rendszerivel pedig forradalmasította a számítógépek fejlődését. Idővel konzolokat is elkezdtek gyártani, így jött létre az Xbox.
Bill Gates 2008-ig volt a Microsoft vezérigazgatója, ám utána is még az igazgatóság elnökeként szerves része volt a cégnek. 2014 után már csak bizottsági tag volt, nemrég pedig bejelentette, hogy ezt a feladatkörét is otthagyja, ugyanis nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a jótékonysági programjainak. Feleségével, Melindaval közösen működtetik a Gates Foundation nevű jótékonysági szervezetet, a koronavírusra való tekintettel pedig még több energiát szeretnének beletenni. Bill azonban egy picit még így is a Microsoft része marad, a jelenlegi vezérigazgatót Satya Nadellát továbbra is ellátja majd tanácsokkal.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.