Majdnem minden PS4 játékkal kompatibilis lesz visszafelé a PlayStation 5

Majdnem minden PS4 játékkal kompatibilis lesz visszafelé a PlayStation 5

A "majdnem mindent" itt tényleg szó szerint kell érteni.

Hivatalosan is leleplezte a Sony az új generációs konzoljának, a PlayStation 5-nek a legfontosabb paramétereit. Ezek közül külön ki kell emelni a visszafelé kompatibilitást, ami az Xboxok esetében már egy évek óta bevált gyakorlatként működik. A felhasználók szerencséjére az új PS5 képes lesz erre a funkcióra, ezért nem kell aggódni amiatt, hogy a súlyos összegekért megvásárolt játékszoftverek a polcokon porosodnak a generációváltás után.

De mi is az a visszafelé kompatibilitás?

Ennek a szolgáltatásnak az a lényege, hogy a minden tekintetben megújult PlayStation 5-höz nem kell semmilyen plusz hardveres vagy szoftveres kiegészítőt vásárolnia a tulajdonosoknak ahhoz, hogy a korábban, PS4 és PS5 Pro konzolokhoz vásárolt játékok futtathatóak legyenek. 

Mark Cerny, a PS5 vezető mérnöke az alábbiakban foglalta össze tapasztalatait a fejlesztéssel kapcsolatban.

"A PS4 és PS4 Pro játékok boostolt frekvencián történő futtatása (PS5-ön - szerk.) kisebb komplikációkhoz vezetett. A konzolok ereje közötti különbség nagyon durva, ezért néhány játék kódolása egyszerűen nem tette lehetővé, hogy kezeljék a plusz erőforrásokat. Egyesével teszteltük a címeket, ami kiváló eredményekre vezetett. Az összesített játékidő alapján megvizsgáltuk a 100 legnépszerűbb PS4 címet és megállapítottuk, hogy a legtöbb program tökéletesen futott az új konzolon."

A nagy kapacitású, beépített SSD meghajtónak köszönhetően plusz tárhelyre sincs szükség ezekhez a videójátékokhoz, amik maximális felbontáson, villámgyors betöltés után pöröghetnek majd az új PlayStation 5-ön.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van PS4 vagy PS4 Pro konzolod?

  • 7 %
  • 29 %
  • 43 %
  • 21 %