E-sportolók is helyet kaptak a legbefolyásosabb 30 év alatti, európai sportolók listáján

E-sportolók is helyet kaptak a legbefolyásosabb 30 év alatti, európai sportolók listáján

League of Legends, R6S és CSGO játékosok szerepelnek az előkelő listán.

A Forbes magazin rendszeres időközönként összeállítja a legbefolyásosabb személyekből álló listáját. A "30 under 30" európai sportolói között több olyan név is szerepel, akik az e-sportokban értek el kimagasló eredményeket. Jó látni, hogy a futballista Hector Bellerín, az NBA sztár Luka Doncic, a teniszező Elina Svitlova és Enrique Cedeño, ismertebb nevén xPeke megfér egymás mellett. Az alábbi játékosok még nem töltötték be a 30. életévüket, de olyan pályafutás áll mögöttük, amivel beírták magukat a történelemkönyvekbe.

Marcin "Jankos" Jankowski - G2 Eports - LoL

24 évével az idősebb LoL játékosok közé tartozik Jankos, de még mindig a világ egyik legjobbjának mondhatja magát a junglerek között. A lengyel profi tavalyi éve egyszerűen elképesztő volt. Megnyerte a LEC 2019 tavaszi és nyári szezonját, bezsebelte az MSI bajnoki címét és egészen a világbajnoki döntőig menetelt csapatával. A klubjával szerzett rengeteg sikeres szerepelés mellett egy MVP címet is felmutathat Jankos, amit a nyári LEC szezonban nyújtott teljesítményével érdemelt ki.

Enrique "xPeke" Cedeño - Origen - LoL

A League of Legends első szezonjaiban a világ legjobb midesének tartották a spanyol srácot. A Fnatic csapatával elképesztő eredmények sorakoznak fel xPeke mögött, aki 2014-ben megalapította az Origen csapatát. A szervezet kizárólag a LoL-ra fókuszál, de nincs is egyelőre többre szükségük. A 27 éves spanyol ex-profi tulajdonosként is folyamatosan a reflektorfényben fürödhet, mivel a LEC-ben kiválóan teljesítenek srácai szezonról szezonra.

Olof "olofmeister" Kajbjer Gustafsson - FaZe Clan - CSGO

Olof gyakorlatilag együtt nőtt fel a játékkal. Az első Major tornán még az LGB eSports csapatát erősítette, utána került ahhoz a fnatichoz, ahonnan a legtöbben ismerjük profi karrierjét. A játék kezdeti éveiben ők és a NiP uraltak minden versenyt, ritka volt ha éppen nem fnatic vs NiP döntő volt valamelyik eseményen. Kétszeres Major győztes, 2015-ben pedig a Major legjobb játékosának járó MVP díjat is megkapta. Bár jelenlegi csapatában, a FaZe-ben már sokkal nehezebb dolga van, mint korábban, a karrierje alatt megnyert 25 versennyel mégis ő az eddigi legsikeresebb CS:GO játékos a profik között.

Nicolai "device" Reedtz - Astralis - CSGO

Négyszeres Major győztes, kétszeres Major MVP. Device és az Astralis neve egyszerűen megkerülhetetlen, ha a profi CS:GO-ról beszélünk. Bár jelenleg nehézségekkel küzd a dán csapat, nem olyan magabiztos a játékuk, mint korábban, sokan mégis őket tartják a világ legjobb játékosainak és csapatának. 2018-ban minden az Astralisról szólt, szinte az összes versenyt megnyerték, bármilyen eseményről is volt szó, az biztos volt, hogy a dánok minimum a döntőbe jutnak, jó eséllyel meg is nyerik azt. Azóta persze jobban felnőttek már hozzájuk az ellenfeleik is, de az Astralis és device bármelyik pillanatban újra előhúzhatja a nyulat a kalapból és akkor ismét ők uralják majd a profi CS:GO világát.

Niclas "Pengu" Mouritzen - G2 Esports - R6S

Talán sokan nem tudják róla, de már gyermekkorában eldöntötte, hogy profi e-sportoló lesz, viszont elsőként a LoL-ba fektetett nagyon sok energiát. A Rainbow Six: Siege megjelenésével azonban váltott, és milyen jól tette, hiszen azóta neve szinte egybeforrt a játékkal, ami nem véletlen, miután 10 ezer óránál is többet fektetett már a játékba és a közösség is sokat tanult tőle. 2016-ban leigazolta őt a PENTA, viszont 2018-ban áttért a G2 Esportshoz. Mindkét együttesnél a legjobbak közé tartozott, Smoke és BlackBeard játéka pedig kimagaslik a mezőnyből. A négy év alatt számtalan versenyt nyert meg, többszörös Pro League győztes, valamint a legnagyobb rendezvényekről, DreamHack Winter, Six Major Raleigh 2018, Six Major Paris 2018, Six Invitational 2018 & 2019-ről is elhozta az aranyérmet. Pályafutása során pedig már több, mint 300 ezer dollárt kommandózott össze magának.

Az e-sportolók mellett a videójáték iparágának más szereplői is felkerültek a listára. Jan Rosner a CD Projekt Red csapatát erősíti, Catarina Macedo az Xboxnál tölt be fontos pozíciót.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik játék eseményeit követed leginkább?

  • 45 %
  • 33 %
  • 21 %