Összeomlottak a szerverek, és a versenyzők kő, papír, ollóztak a hétvégi selejtezőn!

Összeomlottak a szerverek, és a versenyzők kő, papír, ollóztak a hétvégi selejtezőn!

Óriási botrányt kavart a hétvégén a FUT Champions Cup selejtező alkalmából leálló szerverek garmadája, és ezt a profik sem hagyták szó nélkül.

A FUT Champions Cup Stage 5 Phase 2 kvalifikációi mondhatni kudarcba fulladtak, a FIFA20 szerverei ugyanis szinte elérhetetlenek voltak, így rengetegen nem tudták lejátszani a mérkőzéseiket normálisan. Ekkor történt, hogy volt akik kő, papír, ollóban igyekeztek eldönteni a továbbjutást. Csak a miheztartás végett, a FUT Champions Cup, a FIFA egyik legnagyobb presztízsű versenysorozata, és a kijutás szempontjából az online selejtezők nagyon fontosak. A Global Series eWorld Cup-ra való pontgyűjtés miatt a profik ilyenkor csak erre koncentrálnak, azonban ez a hétvége totális katasztrófa volt legtöbbjük számára. Az EA Sports pedig tudott a problémáról, hiszen ők maguk is posztoltak az esetről, miszerint vizsgálják az ügyet, a tornát viszont nem napolták el:

Aztán jött egy nagyobb volumenű mérkőzés, a svájci rendszerben Shaun ‘Brandsha’ Galea és Hasan Eker játszott volna egymással. Mindketten 2:1-es győzelmi arányt futballoztak össze addig, és a legjobb 16-hoz az egymás elleni kulcsfontosságú mérkőzés lett volna a számukra. Viszont a két játékos nem találta egymást az éterben, és képtelenek voltak letolni a párharcukat. Ekkor jött a meglepetés, kő, papír, ollóban dőlt el melyikük nyeri a találkozót.

A problémák sora ezzel még nem ért véget. FUTWIZ Jamie sem kímélte az EA-t, miután kommunikációs problémákra hivatkozva újrajátszatták volna vele az egyik ellenfele ellen a második mérkőzését. Elmondása szerint a két meccsen a kapcsolat alapból totálisan eltérő volt, és az egyik eléggé játszhatatlan volt.

A hab a tortán, hogy a versenyen kívül a sima Weekend League is ramaty állapotban volt, játékosok tízezrei panaszkodtak a szerverek állapotára. A jobb helyzetben lévők talán még tudtak játszani, a szerencsétlenül járók be sem tudtak lépni. Óriási káosz van az EA Sportsnál, és egyelőre nem tudni, hogy érdemben mikor állnak helyre a szerverek. Ez pedig csak a történet egyik vége, a legtöbben ugyanis nem értik miért nem hajlandóak jobban odafigyelni a játékukra. Lassan már az e-sport tornát érintő hibákra sem mozdítják fülük botját sem, ez a jövőre nézve pedig igen rémisztő lehet a közösség számára, bár végső megoldásként még mindig át lehet pártolni a másik focis címhez.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te letoltad volna a kvalifikációs meccsed kő, papír, ollóban?

  • 100 %
  • 0 %