5 videójáték, amiben a kommunikáció a legfontosabb

5 videójáték, amiben a kommunikáció a legfontosabb

Az otthoni bezártság miatt nem kell teljesen elszigetelődnöd a többiektől.

Járvány tombol a világban és milliók kapták meg az utasítást, hogy ha nem muszáj, inkább ne hagyják el lakhelyüket. Az otthoni bezártság hosszútávon eléggé felemészti a testi és lelki egészséget is, de vannak olyan videójátékok, amelyek kifejezetten hasznosak lehetnek ezekben a nehéz időszakokban. Az alábbiakban öt olyan videójátékot találtok, amiben a legfontosabb a folyamatos kommunikáció, ami biztosíték arra, hogy az elszeparáltság miatt nem kell felszámolni teljesen a szociális kapcsolatokat.

Keep Talking and Nobody Explodes

A cím magáért beszél. Két játékosra van szükség ahhoz, hogy a bomba hatástalanodjon a megadott időlimit alatt. Az egyik játékos előtt ott van a használati utasítás, a másik előtt a bomba pihen, amin rengeteg kapcsoló, nyomógomb és aktiválható gomb található. Elképesztően feszült pillanatok alakulhatnak ki abból, ha elcsúszik a kommunikáció, de ilyen esetekben sem kell rögtön a másikat okolni. Pihenjetek egyet és kezdjétek újra az egészet előről!

Jacbox Party Pack

A legkülönbözőbb stílusokban kell helytállnod ebben a játékban, legyen szó asszociációról, kreativitásról és szókincsről. Az angol tudás sajnos elengedhetetlen a Jacbox Party Pack mindegyik részéhez, de pont ezért idegen nyelv gyakorlásához is kiváló a program. Minél többen vagytok, annál pörgősebb és izgalmasabbak a feladványok. Egy helyszínen a legjobb pörgetni, de a bezártság miatt streamet vagy más képernyőmegosztást használjatok, hogy mindenki követhesse az események alakulását.

Overcooked 2

A főzés tudományát évekig kell gyakorolni, de nem az Overcooked 2-ben, ahol rögtön mesterszakácsként süthetitek a legfinomabb falatokat. A folyamatos rendeléseket egy ember képtelen teljesíteni, ezért tökéletes összhangra van szükség, amiben többen is részt vehettek. Valaki szeleteli a zöldségeket, amíg más süti a húst. Ne feledkezzetek el a mosogatásról sem, mivel a használt tányérokon nem lehet újabb fogásokat felszolgálni! Az egész játékmeneten csavar egyet a rengeteg pálya, ahol az utcai forgalomtól kezdve, a kettészakadt tutajon át rengeteg nehezítés vár rátok.

Tabletop Simulator

Társasjátékozni jó, még akkor is, ha épp fizikailag nincs is előtted a tábla. A Tabletop Simulator rengeteg ismerős darabot foglal magában, amivel hosszú órákra elfoglalhatjátok magatokat. Generációs különbségek áthidalására is kiváló a program, amiben alapból 15 klasszikus kapott helyet. Rengeteg kiegészítő DLC-vel lehet bővíteni a kínálatot, sőt akár saját változatokat is létrehozhattok. A Steam Workshopon kifogyhatatlan utánpótlás vár rátok, mindenképp érdemes kipróbálni minél több kreatív alkotást.

We Were Here Together

A félelmetes Castle Rockból kell megmenekülnöd társaddal együtt, ami nem lesz egyszerű feladat. Számos kihívással készültek a fejlesztők, amiben egy walkie-talkie lesz a legfőbb eszközötök a problémák megoldásában. Tulajdonképpen olyan az egész, mint egy digitális szabadulószoba, ahol folyamatosan újabb és újabb feladványok kerülnek az utatokba. A titokzatos "Jester" mindent megpróbál, hogy végleg feladjátok és beletörődjetek a sorsotokba, de pont ezekben a nehéz pillanatokban kell a leginkább támaszkodni a másikra.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Single player, multiplayer vagy co-op?

  • 0 %
  • 0 %
  • 0 %
  • 81 %
  • 0 %
  • 19 %
  • 0 %