Holnap végre Androidra is megjelenik a GWENT

Holnap végre Androidra is megjelenik a GWENT

Vége a várakozásnak, ideje kezünkbe venni a GWENT kártyajátékot!

Nem kell tovább várni: holnaptól mindenki játszhat kedvenc kártyajátékával Androidos telefonján is! 2 hete zajlik a GWENT Androidos verziójának "béta" szakasza, ami annyit jelent, hogy rengeteg játékos hamarabb kapott hozzáférést a mobilos verzióhoz tesztelés céljából. Szerencsére nekem is volt lehetőségem kipróbálni a megjelenés előtt, milyen is az Android verzió, és nem csalódtam.

Első benyomások

Az egyik leglényegesebb információ, hogy ugyanazt a fiókot használhatjuk a számítógépen és mobilunkon is, nincsen tehát szükség új profil létrehozására, és természetesen ez a két platform közötti teljes együttműködést jelenti (akárcsak az iOS verzió esetében).

Milyen azonban maga a játék? Néhány mérkőzés lejátszása után a következő véleményt lehet megfogalmazni (a játékot egy 2017-es Samsung Galaxy A5-ön teszteltem):

  • A beállításoknál lehetőségünk van alacsony és magasabb megjelenítési beállítások között választani, így a legtöbb felhasználó el tudja dönteni, melyik opció a legoptimálisabb számára
  • További apróbb grafikai beállításokkal még inkább testre szabhatjuk a mobilos élményt
  • Magas beállításokon is kristálytiszta a játék; akadásmentes, folyamatos a gameplay
  • A PC-s verzióhoz képest nem vehető észre lebutítás a grafika terén
  • A különböző menüpontok jól átláthatóak, könnyen navigálható a játék
  • A lapokat könnyedén lehet lehelyezni a mezőre, remekül működik a drag-and-drop
  • A meccsek során a vezetők képességeit a mezőre húzással lehet aktiválni, ami elsőre furcsán hatott, de hamar megszokja az ember
  • A temetőt és a paklinkat is dupla koppintással lehet elérni, ami olykor nálam nem funkcionált, de egy idő után erre is rá lehet érezni
  • Minden játékon belüli vásárlást ugyanúgy végre lehet hajtani, mint PC-n

A minimum rendszerkövetelmény: legalább Android 7.0 (Nougat) operációs rendszer, minimum 2 GB RAM és az OpenGL 3.2 vagy újabb verziójának használata.

A játékra továbbra is lehet előregisztrálni, melynek során egy exkluzív Imperial Golem profilképet kaptok ajándékba (mely az új animált tüzes profilkerettel verhetetlen kombót alkot). A linket az előregisztrációhoz ITT tudjátok elérni.

Összegzés

A Witcher 3 Nintendo Switchre történő portolása után úgy néz ki, a CDPR játékok portjai jól sikerülnek, hiszen ez is egy remekre szabott verzió lett, mely valószínűleg rengeteg új felhasználót is vonz majd a játékba. Irány tehát holnap a Google Play áruház, és indulhatnak is mobilos Witcher-kártyakalandjaink! Azt sem szabad elfelejteni, hogy április 2-án az új szezon érkeztével kapunk 6 új leader képességet is, melyek rendkívül megkavarhatják majd a metát; az új DLC pedig várhatóan a nyár elején érkezik majd.

Ti is előregisztráltatok már? Szerintetek ezáltal több új játékos kezd majd bele a GWENTbe?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Gwent Hungary Facebook csoport

Kövess Minket!