Szalmaszálba kapaszkodik a Team Liquid, formába lendült a világbajnok

Szalmaszálba kapaszkodik a Team Liquid, formába lendült a világbajnok

Óriási hajrá kéne a Liquidtől, hogy bejussanak a rájátszásba.

Hihetetlen, de mégis igaz. 2019-ben a tavaszi és a nyári szezont is besöpörte a Team Liquid, de az idei évben könnyedén lemaradhatnak a Spring Split rájátszásáról. Xmithie távozása, Broxah vízumproblémái és Doublelift motiválatlansága együttesen vezetett oda, hogy a csapat sorsa már nem a saját kezében van. Mindeközben az újraindított kínai ligában szárnyal a 2018-as és a 2019-es világbajnok, de nem szabad elfeledkezni az eStarról sem, akik a tabella második helyéről várják a folytatást.

Egy korszak lezárult?

Kizárólag szuperlatívuszokban lehetett beszélni a Team Liquid 2019-es eredményeiről. Megnyerték mindkét LCS bajnoki címet, bejutottak az MSI döntőjébe és egyetlen győzelemmel maradtak le a negyeddöntőkről a világbajnokságon. Az Impact, Xmithe, Jensen, Doublelift, CoreJJ ötös nem ismert kegyelmet, bár még egy kicsi kellett volna ahhoz, hogy komoly esélyesként számoljanak velük. Az átigazolási szezonban nem kis meglepetésre bejelentette a Liquid vezetősége, hogy Xmithie távozik a csapattól és helyét a Fnatic zsenije, Broxah veszi át. Hiába a hatalmas elvárások, a TL egész szezonban kereste önmagát, ami meglátszódik az eredményeiken.

A Golden Guardians ellen kötelező volt a győzelem, különben Jensenék lemondhattak volna a rájátszást érő helyek megszerzéséről. Tactical, Shernfire és a cserék egyelőre nem váltották be a reményeket, ezért a kezdőkön van a hatalmas teher. Az utolsó héten a FlyQuest és a C9 ellen kéne csodát művelnie a Liquidnek, ami szinte lehetetlen feladatnak tűnik.

Eközben Kínában

Népes mezőny sorakozott fel a gaming házakban, mivel az LPL-t is teljesen online körülmények között között rendezik meg már hetek óta. A FunPlus Phoenix 0-2-vel indította a szezont, de az új rajt feltüzelte őket és zsinórban öt győzelemmel máris a dobogón találták magukat. Legutóbb az RNG-t fektették két vállra, de még messze a szezon vége. Az Invictus Gaming 2018 után megpróbálhatja újra megnyerni a világ egyik legerősebb bajnokságát, TheShy érkezése nagyon jót tett a csapatnak.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted összejön a Team Liquidnek a playoff?

  • 53 %
  • 0 %
  • 13 %
  • 33 %