Így néznek ki a CS:GO pályák a való világban

Így néznek ki a CS:GO pályák a való világban

A CSGO játékosok szinte töviről-hegyire ismerik a pályákat. De azt már kevesen tudják, hogy ezek mögött van azért IRL hatás is.

Egy valamirevaló CSGO játékos tudja, honnan kell dobni a füstöket, honnan kell pattintatni a molót és persze tisztában van azzal is, hogy a különböző fegyverekkel milyen pozikat érdemes fogni. A legtöbben a versenypályák minden szegletét ismerik, hiszen ezen tudás nélkül nem igazán lehet haladni a ranglétrán. Az viszont már kevésbé ismert tény, hogy a pályák mögött van IRL vonatkozás. Egy-egy helyszín néha a való életből is visszaköszön. 

Ha ránézzünk Mirage-ra, akkor egyből látjuk, hogy az épületek stílusa nem éppen a nyugati vagy az európai építészeti jegyeket viseli. A házak színesek és alapvetően többször futunk bele ívelt idomokba és kerekebb formákba. Ezek a jegyek nagyon is jellemzőek a keleti kultúrákra azon belül is nagyon hasonlít Marokkó fővárosának, Marrákes kinézetére.

Italy talán a legegyértelműbb. Csak azt nem lehet pontosan tudni, hogy melyik város az, ami az inspirációt adta. A keskeny utcák és a harangtorony persze egy kicsit segít és így az egész Verónára hajaz, de azért nem ez az egyetlen olasz város, ahol láthatunk ilyen utcácskákat. 

A Cache pedig első ránézésre lehetne bonyolult is, de van egy épület, ami miatt teljesen egyértelmű, hogy hova utazunk, ha erre a pályára kerülünk. A map egyik szegletéből jól látszódik egy torony a háttérben, ami bizony Csernobil egyik ipari kéménye. A hasonlóság teljesen egyértelmű.

Ezzel egyébként nem ér véget az IRL helyszínek sora. Egy Pegacornpower nevű fórumozó nemrég egy szép kis sorozatot osztott meg, amiben a saját elgondolásait tette közzé. Van amelyik pontos és szinte biztos, hogy jó helyszínre gondolt, de azért akad olyan is, ahol elég rendesen meglódult a fantázia. A lenti képre kattintva megnézhetitek a teljes galériát.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!