Az Evil Geniuses legújabb hivatalos partnere az Amerikai Haditengerészet

Amikor a játékosok a katonáktól tanulnak, a katonák pedig a játékosoktól.

Az e-sport folyamatosan teret hódít magának a szórakoztatóiparban, de eddig úgy nézett ki, hogy korábbi marketing generáció egyszerűen nem akar tudomást venni az új hullámról. Ezzel együtt az utóbbi egy-két évben nagyon felgyorsultak az események és olyan szponzorok találtak utat a digitális sportokhoz, akik eddig nem vettek tudomást a létezéséről. Az egyik ilyen történet a katonaságoké.

Az utóbbi hónapokban folyamatosan jöttek a hírek, hogy a nemzeti katonaságok valahogy kapcsolatot találnak az e-sportokkal, azon belül is főként a CS:GO-val. A dánok egyenesen toborzási célból vállaltak szerepet, mint szponzor. Az amerikai haditengerészet pedig ugyan ezen okokból még LAN-t is szervezett. Most a történet még egy lépést megy előre, hiszen a haditengerészet partneri kapcsolatot alakított ki az Evil Geniuses csapatával. 

"Mint az iparág egyik alapítója és legpatinásabb csapata, büszkék vagyunk az értékeinkre, ami a kiválóság, a csapatmunka és a fegyelem. Ezen értékeket örömmel osztjuk meg a haditengerészettel. Büszkék vagyunk hogy vállt-vállnak vetve állhatunk ezzel a nagyszerű szervezettel és alig várjuk, hogy megmutassuk a rajongóinknak, hogy miről is szól ez az együttműködés." - Nicole Lapointe Jameson, az EG vezérigazgatója

Az amerikai hadsereg az utóbbi időben nagyban megváltoztatta a toborzási módszereit és az e-sport világa felé fordultak. Az elmondások alapján egy gamerben minden megvan, hogy katona legyen, általában a fizikumon kívül, de arról majd ők gondoskodnak.

"Azon képességek, amikkel az Evil Geniuses játékosai rendelkeznek, egy katonának is szüksége van. Egy játékosnak jó a probléma megoldó képessége, gyorsan képes felmérni a veszélyes szituációt, a motorikus érzékelésük nagyszerű és képesek a másodperc töredéke alatt döntést hozni. Ezen képességek nagyszerű ajánlólevelek, ha valaki a tengerészetnél szeretne szolgálatot teljesíteni, mint repülésirányító, kriptológus, kémelhárító, atomenergetikai mérnök vagy mint különleges ügynök." - Matt Boren százados

Az elmondottakon kívül annyit tudtunk még meg, hogy a katonák és a játékosok együtt dolgoznak majd, hogy átadják egymásnak tudásukat. A százados szerint, mindkét oldalnak van mit tanulnia a másiktól.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!