Epikusabb lesz a Spider-Man 2 PS5-ön egy szivárogtató szerint

A leírtak alapján egy nagy érdekes folytatásnak nézünk elébe, bár ez egyelőre még nem hivatalos bejelentés.

Bátran állítható, hogy az Insomniac Games PS4 exkluzív hálószövős játéka minden idők legjobb Spider-Man alkotása lett. A 2018 szeptember 7-én megjelenő cím az első 3 napja alatt 3.3 millió példányban kelt el, és az első évében több, mint 13 millióan vásárolták meg Peter Parker legújabb kalandját. A remek történet, a csodás megvalósítás, az életre szóló élmény teljes egészében megérte a pénzét, sőt, aki nem játszotta még végig az ne habozzon beszerezni.

Lassan azonban ott tartunk, hogy a közösség egyre inkább mocorog a székében és várja a hivatalos bejelentéseket a folytatásról. Egyelőre viszont a fejlesztők részéről semmiféle kommunikáció nem történt, viszont van egy személy, aki megtörte hallgatást. Az ő jóvoltából komoly pletyka ütötték fel a fejét, miszerint 2021-ben várható a második epizód megjelenése. Alighanem a PS5 érkezésének évében szeretnék piacra dobni, ezáltal az egyik legerősebb nyitócím lehet a konzolok történetében. De ne siessünk ennyire előre, hiszen addig azért még sok idő van. Általában a szivárogtatásokat érdemes egy legyintéssel tudomásul venni, viszont ez a személy elég megbízható tűnik, ugyanis többek között neki köszönhetően derült fény a Resident Evil 3 Remake fejlesztésére.

Most kapott az alkalmon és egy érdekes beszámoló keretein belül nem kevés lebilincselő részletet árult el. Persze ezt ettől függetlenül érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen amíg az Insomniac Games nem erősíti meg, addig nem lehet senki sem biztos az elhangzottak valódiságában. A Spider-Man 2-ben állítása szerint Peter egyik legjobb barátjának - az első részben épp csak rövid ideig megjelenő -, Harry Osbornenak, továbbá az édesapja nevéhez fűződő Oscorpnak lesz jóval nagyobb szerepe a sztoriban. A kőkemény üzletember eldugott laboratóriumaiban szeretne szuperkatonákat előállítani, de természetesen balul sül el a kísérlet és New Yorkra szabadul egy rakás rosszfiú. Egy új csavar részeként pedig bemutatkozik Venom (Méreg) - azt is megszellőztette, hogy ugyan Eddie Brock sem marad ki, de nem ő lesz Venom -, mint pókfej egyik legnagyobb ellensége, de ami még ennél is meglepőbb, az Carnage (Vérontó vagy Mészárszék: eskü én is kivagyok ezektől a magyar nevektől - a szerk.) feltűnése. Rajtuk kívül, ha hihetünk az úriembernek, akkor még Mysterionak is el kell látnunk a baját.

A visszatérők táborát erősíti Miles Morales is, viszont ő sem a háttérben húzódik majd meg, hanem lesz feladata bőven a történet szerint. Sőt, nem csak erős karakter lesz, hanem a bőrébe is bele lehet majd bújni a kalandok során. Arra viszont nem tudott konkrét választ adni a szivárogtató, hogy csak a küldetések idejére vehetjük át felette az irányítást vagy majd váltogathatunk közte és Parker között.

"Még maguk a fejlesztők sem tudják, de nem dobták ki az ötletet a kukába."

A játék egyik legfontosabb elemét pedig nagyrészt átdolgozzák. A hálóhintázás kap egy úgy nevezett "web chain" mechanikát, de az animációk élethűbbek és folyékonyabbak lesznek, valamint a kar mozgatására érzékenyebben reagál majd a karakter. Háromféle hintázási mód lesz a játékban: realisztikus, árkád, hibrid. Peterrel tehát újra meg kell majd tanulni átszelni a várost a lehető leggyorsabban, és ez azért is fontos, mivel az első részben látott térkép az bizony növekedni fog. A városhoz csapják Queenst és Brooklynt is, illetve szó esik a téli időjárásról is.

Bármennyire színesítik majd a felhozatalt, a főszerepben Peter Parker áll majd, és vele kell a történet végére járnunk, amellett, hogy több segítsége is lesz. Nem csak a fő szálat és a mellékküldetéseket lehet majd megoldani, elméletileg beépítenek a játékba amolyan "Diablo szerű" dungeon rendszert is. Ezt a világban a játék véletlenszerűen generálja majd, és ezeket megcélozva változik a bűncselekmények típusa, és a szituáció, na meg persze a rossz arcok is mások lesznek.

A posztot azzal zárta a rejtélyes személy, hogy az Insomniac belenyúl a játék motorjába, valamint "több technológiai fejlesztést" is eszközölnek, mint például a fotogrammetria. A fotogrammetria nem más, mint a távérzékelés tudományága, melynek alkalmazásakor a tárgyakról, illetve a terepről készített fényképek alapján a képeken végzett mérések és számítások segítségével meghatározza a képeken látható valós tárgyak kiterjedéseit.

Ha ilyen ütemben folytatódik a fejlesztés akkor a játék 2021 decemberében kerülhet a boltok polcaira. A leírtak függvényében is szeretnénk újra megemlíteni, hogy amíg a kiadó nem ad ki semmilyen információt a készülő második részről, addig ezt sem szabad készpénznek venni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.