A legjobb TFT csapatkompozíciók - Rebel, Cybernatic és Protector

Mivel érdemes nekikezdeni a ranglétrának?

A Galaxies már bő egy hete, hogy landolt a kliensben és a TFT játékosok nagy elánnal vetették bele magukat a játékba. Most, hogy a mobil felhasználók is birtokba vehették a Riot üdvöskéjét a közösség még nagyobb lett és a meccskeresés is nem látott magasságokba került. Egy hét persze elég volt arra, hogy a játékosok nagyjából rájöjjenek, hogy mit is érdemes játszani, mi most ebből válogattunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek biztosan a legjobb mixek, egyelőre még nem lehet kijelenteni, hogy ezek a legjobbak.

Rebel Demolitionist

Talán ebben a pillanatban az egyik legnépszerűbb build a Lázadókra és Gangplankre épül. A Rebel már alapból is nagyon erős, sőt sokan azt mondják, hogy a szett talán legerősebb szinergiája. Ha sikerül behúzni megfelelő tárgyakat, akkor a játék kései szakaszában gyakorlatilag mindent megverhet. Pont ezért van, hogy a közösség és a streamerek is ki vannak egy kicsit akadva miatt. Saintvicious egy-két napja a stream alatt még azt is bemondta tanácsként, hogy a legjobb taktika a ranglétra megmászásához a Rebel kompozíció, akkor is, ha mindenki azt nyomja.

Rebel: A körök elején a Rebel egységek pajzsot és sebzést kapnak minde egyes mellettük álló Rebel egységtől. 3-as bónusz: 150 HP pajzs és 10% sebzés/Rebel, 6-os bónusz: 225 pajzs és 12% sebzés/Rebel

A korai körökben a 3-as bónusz a központi elem és a carry az elején Ziggs, rá kell pakolni a Mana és AP tárgyakat. Seraph, Rabadon, de akár egy Shojin is mehet, mindegyik jól választás. Mondjuk 3 csillagosra igazán nem éri meg kihúzni, de az első körökben nagyon erős. Érdemes egyébként egy második 2. szintű Ziggset is építeni és parkoltatni a padon, ha van rá arany, mert a tárgyait a játék kései szakaszában Aurelion Sol jobban tudja hasznosítani. GP egyértelműen a csapat másik carry figurája, ami nem is olyan meglepő, hiszen a kalózkapitány, akármelyik csapatban hasznos lehet. A Demolitionist trait egyébként már csak hab a tortán. A kompot jó szívvel lehet ajánlani minden szintre, hiszen a játék minden szakaszában erős lehet és az egész build nem túl bonyolult. Arra viszont számítsatok, hogy sokan próbálnak majd rá, szóval nézzétek mit raknak össze az ellenfelek, ha többen mennek Rebelt, akkor érdemes más irányt változtatni.

Cybernatic Bladamaster

A másik nagyon népszerű összeállítás a Cybernatic csapat. Ha valaki a nyers statokat szereti, akkor ez a csapat a a kedvence lesz. Persze nagyon fontos, hogy a tárgyainkat jó helyre pakoljuk.

Ebben a kompozícióban a legfontosabb, hogy próbáljunk a legtöbb Cybernatics egységre tárgyat pakolni, még akkor is ha az nem teljes tárgy. Már egy darab  Negatron Cloak is olyan hatalmas pluszt jelent egy hatfős cyber kompozícióban, hogy megéri felpakolni. A korai körökben Leona, Lucian és Fiora az alapkő, akik közül ismét Lucianra érdemes a legtöbb tárgyat pakolni. Hat után már változik a helyzet, itt Irelia és Ekkor kerül elő, mint carry, de egy másik, alternatív úton Kayle és MF is kerülhet középpontba. A Thief's Gloves már alapból egy nagyon jó tárgy, de ebben az összeállításban az ereje még nagyobb, mint alapból.

Cybernatic: Amelyik Cybernatic egységnél van valamilyen tárgy, az bónusz életerőt és sebzést kap. 3-as bónusz: 350 HP és 50 AD, 6-os bónusz: 800 HP és 80AD 

Protector Mystic

Ha valami népszerű, akkor lesz ellenszere is. A Rebel csapatok pár nappal ezelőtt elborították a metát, ami persze azt hozta magával, hogy a játékosok ellenszert kerestek. Mivel a legtöbb Rebel legfőbb carry figurája Aurelion Sol, ezért logikus a Mystic karakterek megléte, de itt nem áll meg a tudomány. Ha ezt a kompot választjátok, akkor két dolgot ne feledjetek. Az első körökben vélhetően gyatrán teljesítetek majd, ha pedig kettőnél többen próbálják ezt építeni, akkor valószínűleg nem éri meg, mert túlságosan sokan stoppolják majd a figurákat.

Ez a mix nagyon-nagyon erős lehet, viszont egyszerűnek nem mondható. Míg a fenti kettő egyenes úton visz előre, elég széles mozgástérrel, addig itt kevés lehetőségünk van eltérni a figuráktól és a tárgyaktól. A csapat két carry figurája egyértelműen Xin Zhao és Rakan, viszont ők csak akkor veszik fel a kabátot, ha 3 csillagosok. Ez pedig azt jelenti, hogy mikor elérünk a 6. és 7. szinthez, akkor addig kell pörgetni az egységeket, míg ezek nincsenek meg. A feladat pedig itt nem ér véget, hiszen tárgyakban is kell az erősítés. Xinre kell egy Dragon's Claw, meg egy Bramble Vest. Rakan esetetében pedig egy Morellonomicon és egy, jobb esetben két Shojin kell. Xinnél talán más tank tárgyak is játszhatnak, sőt ha nagyon biztosra akarunk menni, akkor egy BT-t is rá lehet aggatni. Rakannál már más a helyzet, a Shojin talán helyettesíthető Seraph-al, de Morello abszolút muszáj. A Mystic figurák azért kellenek, hogy a bejövő varázssebzés ne tudja egyből lekapni az egységeinket. A Rebel ellenszer egyébként azért illik erre a csapatra, mert egyszerűen túl soká tart lekapni őket. Xin az eget is letankolja Celestial buffal, nomeg a saját képessége miatt, Rakan meg a Morello+ulti kombóval szépen lassan elégeti az ellenfelet. Mindemelett Sona+Soraka mindenkit halálra gyógyít.

Protector: Ezek az egységek minden egyes képességhasználat után kapnak egy pajzsot három másodpercre, ami a max életerejük arányában változik. 2-es bónusz: 20% max életerő pajzs, 4-es bónusz: 30% max életerő pajzs

Hogy ezek-e most az abszolút legjobb kompozíciók, azt nem lehet megmondani pontosan, de az tuti, hogy nagyon erősek és sokszor jönnek szembe. A Rebel nerfért már most sokan sírnak és ismerve a Riot frissítési szokásait, várható hogy jön majd a kalapács. De meglátjuk mit hoznak a következő hetek.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.