PewDiePie új mozgásérzékelős puskája nyugdíjazná a kontrollereket az FPS játékokban!

Első ránézésre nem különbözik a annyira az elődeitől, jobban megnézve azonban bitang virtuális fegyver kerekedik belőle.

Míg az árkád játékgépek szinte teljes egészében már csak múlt halvány emlékeiben élnek, addig egy új ötlet úgy csempészte vissza ezt az élményt mindennapokba, hogy az otthonunkból sem kell kimozdulni. Elég egy konzol hozzá, és egy light gun, amely úgy működik, mint egy virtuális puska. A Wii megpróbálkozott ezzel a feladattal, hogy valami überkirály fegyvert hozzon létre, de egy két verziótól eltekintve igencsak ergyára sikerültek ezek, ráadásul csak néhány specifikus játékkal működtek. Most az ehhez hasonló perifériák egyik éllovasa, az Arkade, valamint a Youtube nemrégen visszatérő, és igencsak megosztó királya, PewDiePie összefogtak, hogy megpróbálják azt, amit a Wii nem tudott megvalósítani. Olyan lövöldözős játékélményt akartak teremteni otthonra, amilyenre még nem volt példa.

Az Arkade Blaster bizony lényegesen különbözik az elődjeitől, ugyanis a mostanában népszerű és menő FPS játékokkal abszolút kompatibilis. az a meglévő lövészekkel való integrált funkcionalitás. Míg a Wii verziója csak specifikus FPS játékokat, például a Holt házát: Overkill-t támogatja, addig az Arkade Blaster perifériája egyszerűen csak egy alternatív vezérlőrendszer. Ez pedig azt jelenti, hogy szinte minden ma elérhető top lövöldözős játékban működésre lehet bírni. A támogatott címek között szerepel a Fortnite, a PUBG, a Call of Duty: Warzone és még sok más. Ha jobban megvizsgáljuk, akkor az Arkade Blaster egyáltalán nem egy könnyű fegyver. A felépítése miatt az Arkade Blaster nyomon követi magának a játékosnak a mozgását, ellentétben egy olyan könnyű pisztollyal, amely szimplán csak érzékelőket használ a képernyő fényének leolvasására.

Maga a periféria természetesen tartalmaz egy indítógombot és az A-G, valamint X-Z betűk gombjait. Ezek programozhatók egy, a az Arkade által kifejlesztett alkalmazáson keresztül. A mozgást egy, az irányításért felelős gombkészlettel lehet megvalósítani, így jobb kézzel célszerű megfogni a Blastert. Az, hogy merre nézünk, valamint a célzás magához a vezérlőnek a mozgásához kapcsolódik.

Óriási előrelépés, hogy mind a PC, mind a mobil játékok kompatibilisek ezzel a perifériával. További különlegessége, hogy tartalmaz 180, és 360 fokos módot is.

  • 180°-ra állítva: a játékosok kényelmét jobban szolgálja ekkor a fegyver, hiszen úgy játszhatnak, hogy közben ülő pozícióból nem nagyon kell váltaniuk. Ilyenkor kevésbé érzékeny a giroszkóp
  • 360°-ra állítva: ekkor muszáj rápakolni egy Arkade alkalmazást is használó okostelefont, mivel így teljes egészébe körbe lehet fordulni vele, a telefon képernyője pedig mutatja merre is nézünk pontosan.

Jelenleg az Arkade az Indiegogon keresztül szeretne elegendő összeget gyűjteni a Blaster gyártási költségeinek finanszírozására. Ez az oldal hasonlóan működik a Kickstarterhez. Az előzetesen kiírt 50 ezer dollár villámgyorsan összejött, a támogatók pedig egy különleges skint, és olcsóbb vásárlási árat kapnak cserébe. Az új Arkade Blaster kampány március 24-én indult útjára, de egyelőre nem tudni mikor lehet majd be is szerezni őket a felhasználóknak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.