Többszörös áron adhatunk túl skinjeinken? - Megbolondult a Steam Piac

Hirtelen nagy fogásnak tűntek az elképesztően drágán eladható skinek, de hamar koppantunk.

Tegnap már a kora reggeli órákban emelkedő árakat tapasztalhattunk,  sok CS:GO skin, matrica és felvarró értéke a duplájára ugrott. Akkor még azt hittük, hogy mindez természetes, a Shattered Web operation vége miatt emelkednek az árak, de később bebizonyosodott, hogy másról volt szó.

Leginkább az operationhöz köthető skinek árai ugrottak fel tegnap, azok közül is a karakterkinézeteké. A legértékesebb, a Special Agent Ava skin például a kezdeti 20 eurós árcédula után mindig is 10 euró körül mozgott, tegnap reggelre hirtelen a sokszorosába került, estére pedig már 80-100 euró közötti árakat találhattunk hozzá. 

Sokan azonnal el is akarták adni a jócskán megdrágult skinjeiket, de valami nem volt jó. Mint kiderült nem egy természetes folyamatról volt szó, a skinek valójában nem drágultak meg ennyire, pusztán csak a Steam Piac kezdte el kilehelni a lelkét.
Bár a Valve még nem reagált a tegnapi anomáliára, kézenfekvő magyarázatnak tűnik, hogy túlterheltek lettek a Steam Piac szerverei. Az olcsó skineket elkapkodták, maradtak a drágák új tételek pedig egyszerűen nem listázott ki a Steam. Ha eladni akartunk, akkor a saját szemszögünkből úgy tűnhetett, hogy valóban felkerült a piacra a skinünk, de igazából sosem jelent meg ott, az nagy érdeklődés miatt pedig egyszerűen megöltük a szervereket.

Mára már megoldódott a helyzet, az árak újra stabilizálódtak és úgy tűnik, hogy a újra hiba nélkül tudjuk használni a piacot. Az viszont biztos, hogy sokan bukhattak a tegnapi hibán. Akik hirtelen drágán vásároltak be a skinekből, annak reményében, hogy még nagyobb áremelkedés várható, azok ma reggel valószínűleg csak fogták a fejüket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!