Méltó folytatás: A Mount & Blade II Bannerlord 2020 legnépszerűbb Steam játéka lett

Méltó folytatás: A Mount & Blade II Bannerlord 2020 legnépszerűbb Steam játéka lett

Megérte hét évet várni a folytatásra, hiszen az Early Access verzióban kiadott játék 2020 legnagyobb Steames rajtját produkálta.

A Mount & Blade második része a Bannerlord alcímet kapta, és március 30-án adták ki Steamen, méghozzá korai hozzáférésű verzióban. Ez a játékosokat mit sem zavarta, hiszen a középkori akció RPG-t néhány óra alatt rengetegen próbálták ki. A steamcharts szerint 190 237 felhasználó is csatázott egyidejűleg az első 24 órában. Ez a szám pedig magasabb, mint a Doom Eternal vagy a Half-Life: Alyx esetében.

A cikk írásának idején is átlagosan 155 ezer játékos tolja a Bannerlordot. Összehasonlításképpen az előző epizódot még 2014-ben maximum 33 ezren futtatták egyszerre.

Az M&M II egy vérbeli stratégiai játék, melyben komoly szerepet kapott a szerepjátékos vonal is. A középkori alkotásban nagyon részletes karakteralkotási lehetőséget biztosítottak, emellett igyekeztek valósághű harcrendszerrel még izgalmasabbá tenni a küzdelmeket. Ha már karakteralkotás, akkor a játékosok egy igen különleges dologra lettek figyelmesek, ugyanis gyermekként is kardot ragadhatunk:

You can play as a baby in M&B: Bannelord from r/gaming

Caladria csatamezőin kell megvetni a lábunkat és a polgárháborúval sújtotta birodalmat szedhetjük rendbe. Viszonylag nagy szabadságot ad a játék, felfedezőutakra indulhatunk, barátokra lelhetünk vagy lekaszabolhatjuk az ellenségeinket. Helyet kapott benne egy egyjátékos kampány is, és mindamellett, hogy folyamatosan kalandozunk a realisztikus feudális gazdaság is fontos szerepet játszik a történetben.

Multiplayerben a kisebb, néhány játékost felölelő csetepatétól kezdve a hatalmas ostromokig szinte mindenben részt vehetünk. Egy könnyen megtanulható, de mesteri szintre nehezen emelhető kardforgatási mechanikával látták el a játékot. Minden megvan benne tehát, hogy az idei év egyik üde színfoltja legyen, pláne, hogy a fejlesztőknek még van tervük a játékkal. Jelenleg Steamen a Mount & Blade 2-t 10%-os kedvezménnyel, 45 euróért vásárolhatjuk meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!