Őrületes Volgare és betonbiztos Salamander  - K&H MNEB CS:GO 1. nap összefoglaló

Őrületes Volgare és betonbiztos Salamander - K&H MNEB CS:GO 1. nap összefoglaló

Óriási lendülettel vetették bele magukat a csapatok a K&H MNEB CS:GO alapszakaszába.

Végre belevetettük magunkat az első mérkőzésekbe a K&H MNEB CS:GO versenyén. 14 héten át követhetitek a legizgalmasabb magyar mérkőzéseket, minden héten 4 db Bo1-es meccs vár ránk az alapszakasz alatt. Nézzük kik voltak ma a legerősebbek.

Budapest Five vs Békéscsabai E-sport Egyesület

Hol máshol, ha nem Infernon kezdtük volna az első mérkőzést. A késkör után a BP5 választhatott oldalt, ők pedig úgy döntöttek, hogy védekezőként, CT-ben kezdenek. Sokan két teljesen más kategóriában játszó csapatként írták le a résztvevőket, Inferno pedig igazat is adott ennek. Sebiék kellően erős védelemmel kezdtek a meccsen, a BEE alig tudott labdába rúgni.

Beszúrták ugyan a maguk köreit, de a félidő 11-4-es BP5 vezetéssel ért véget. A második játékrészben pedig még ennyi babért sem termett a BEE csapatának. 16-4-es végeredménnyel a BP5 nyerte meg az első mérkőzést.

GIWU vs LvLUP Esport

Infernon kezdtünk, Infernon folytattuk, nem hiába a magyarok egyik kedvenc pályája. Hiába volt ugyanaz a helyszín, a játék már teljesen más volt. A GIWU oldalán megmutatkozott a több évnyi tapasztalat, BARCODE elképesztő ütemben osztotta a fejeseket az SG-vel és a többiek is kellően erősen tudtak támadni. Az LvLUP fiataljai viszont be mertek vállalni olyan helyzeteket, olyan megmozdulásokat, amiket a GIWU nem. 

A CT-ben kezdő LvLUP oldalán viszont sokkal több volt a hiba. Az első pár körben még eredményesek voltak, de utána átvette az uralmat a pálya fölött a GIWU. Öt körös előnnyel kezdték meg a második félidőt bocoék. Nagyon kellett a második pisztolykör a z LvLUP csapatának, annak rendje és módja szerint be is húzták, elkezdhettek felzárkózni. 

11-11-nél be is érték a GIWU csapatát, de nem tudták átvenni a vezetést. 13-12-nél viszont igen, ott pedig már nem adták ki kezükből a győzelmet. Ha az utolsó körökben szorosan is, de végül 16-14-re megnyerte a mérkőzést az LvLUP Esport csapata. 

KmK CS-GO vs Volgare

Két Inferno után végre új vizekre eveztünk, Dust2-n játszottak a csapatok a nap harmadik mérkőzésén. Azon a Dust2-n, amit szinte mindenki borzasztó T oldali pályának tart. Nem nehéz akár 15-01, 14-1-es félidőket is nyeri a támadó oldalról. A Volgare meg is mutatta ezt nekünk. B kerítős, B rush, középfoglalás, A hosszú megnyerése, minden működött a támadó Volgarenak. 10-0 után aztán megjöttek a KmK első körei.

11-4-gyel fordultak, a támadó oldal viszont nem hozta meg a KmK várt felzárkózását. Pimaszul, de brutális pontossággal védekezett a Volgare, aminek köszönhetően 16-4-re meg is nyerték a meccset. Semmit sem szeretnék levonni gabessonék érdeméből, hiszen valósággal átgázoltak a KmK játékosai, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a KmK beugróval játszott. Ráadásul iBALLY-t beregisztrálva sem volt a csapatba, így a KmK 1 db Major büntetőponttal kezdte meg a szezont.

Salamander vs WiLD

A nap talán legjobban várt mérkőzésével zártuk a napot. A tavalyi szezon bajnoka, a Salamander és a nagy visszatérő, a WiLD mérkőzött meg egymással, ráadásul Vertigon. Nemzetközi vizeken és itthon is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a pálya, pedig amikor bekerült Cache helyére, szinte mindenki azonnal bannolta és nézni is borzasztóan unalmas volt.

Szerencsére erre most rácáfoltak a csapatok. Nem igazán játssza ezt  apályát a Salamander, ennek ellenére elég erősen bekezdtek T-ből. Legalább akkora lendületet vettek torzsiék, mint az előző meccsen a Volgare.

Dust2-höz hasonlóan Vertigon is nagyon hamar elérkeztünk a 10-0-hoz, csak itt most a Salamander tudhatta magáénak a vezetést. A 10 körös előny azért megfogyatkozott a félidő végére, 12-3-mal fordultak a csapatok. Amennyire szoros mérkőzésnek vártuk a két csapat összecsapását, pontosan annyira volt egyoldalú. A Salamander CT-ben is brutális volt, a második pisztolykör megnyerése után könnyedén nyerte meg a meccset, 16-3-ra.

Az első játéknap nyertesei:

  • Budapest Five
  • LvLUP Esport
  • Volgare
  • Salamander

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!