Breaking: A koronavírus miatt nem jön Budapestre a LEC döntő

Breaking: A koronavírus miatt nem jön Budapestre a LEC döntő

A Riot Games szomorú hírt jelentett be minden LoL és e-sport rajongó számára.

Bár úgy volt, hogy a 2020-as LEC Spring Split Final Budapestre érkezik, a Riot Games mégsem kockáztatja meg a jelenlegi viszonyok között ezt a lépést. A döntőt Berlinben, a LEC stúdiójában bonyolítják majd le a már korábban bejelentett időpontban, azaz 2020. április 26-27-én. Az alábbiakban a Riot Games hivatalos közleményének magyar fordítását olvashatjátok.

"A COVID-19, más néven a koronavírus globális terjedése miatt úgy döntöttünk, hogy a 2020-as tavaszi LEC döntőt Budapest helyett a berlini stúdióban tartjuk majd meg.

Az utóbbi hetekben folyamatosan figyeltük, hogy a COVID-19, azaz a koronavírus milyen hatással van az európai és a globális mindennapokra. Sajnálatos módon azt a nehéz döntést kellett meghoznunk, hogy a 2020-as tavaszi LEC döntőt Budapest helyett, a berlini stúdióban tartjuk meg. Kénytelenek voltunk ezt az utat választani, mivel a játékosaink, a rajongók és a munkatársaink egészsége és biztonsága számunkra a legfontosabb szempont. Miután minden oldalról megvizsgáltuk a helyzetet úgy gondoljuk, hogy ezen szempontokat szem előtt tartva, a legjobb döntés egy kisebb, sokkal könnyebben kontrollálható környezet. Ebben a pillanatban a terveink szerint a berlini stúdióban élő közönség előtt játszanak majd a csapatok, de ha a helyzet súlyosbodik, akkor ezen is változtatunk majd, ha szükséges.

Megértjük, hogy a rajongóknak ez egy nagyon rossz hír, főleg a magyar fanoknak, de megvizsgáljuk majd a lehetőségeket, hogy a jövőben mégis ide hozzunk egy nagy rendezvényt. Szeretnénk megköszönni a rajongók, játékosok és partnereink töretlen bizalmát ezekben a nagyon nehéz időszakban is.

A malmöi, nyári LEC döntővel kapcsolatban információkat nem osztott meg a Riot Games. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Jogosnak tartod a Riot Games döntését?

  • 20 %
  • 60 %
  • 21 %