"Nagy körbeveréseknek leszünk tanúi!" - Békéscsabai E.E. interjú

A Békéscsabai E-sport Egyesület csapatával beszélgettünk.

Mondhatjuk, hogy papírforma szerint indult számukra a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, de két meccs után meglőtték a váratlant. Győzelmet arattak a GIWU és a Genesis Gaming fölött is és jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el a Békéscsabai E-sport Egyesület. Kérdéseinkre a csapat tagjai közösen válaszoltak.

A tavalyi szezonban nem láthattunk titeket, mit kell rólatok tudni? Mióta pörgetitek a CS-t és milyen célok vannak most előtettek?

"Mi igazából csak egy baráti társaság vagyunk, akik együtt játszanak egy pár éve és igazán komoly célkitűzéseink nem is voltak eddig. A K&H MNEB-en is csak úgy indultunk, hogy lesz, ami lesz, nem számít mi a végeredmény és most az alapszakaszban vagyunk. Szerintem mindenki minimum 3-4, akár 5 éve is nyomja a CS:GO-t, előtte pedig 1.6-tal és Source-szal is játszottunk. Semmilyen kitűzött célunk nincs, csak szeretnénk jó meccseket játszani, aztán meglátjuk ez mire lesz elég."

Minek köszönhető az utolsó két siker? A gyakorlás meghozta a gyümölcsét?

"Hogy őszinte legyek, a BP5 és a Salamander ellen esélyünk sem volt. Ők és a WiLD azok, akik szerintünk elég keményen készülnek minden meccsre és emellett elég jól is lőnek. Az utóbbi két meccsen viszont olyan csapatok ellen játszottunk, akik hozzánk hasonlóan nem tudnak minden meccsre egyenként készülni, inkább csak skill-ből próbálnak nyerni és így sikerült behúznunk azokat a meccseket."

Mit gondoltok azokról, akik minden meccs előtt a gyengébbik csapatként tartanak titeket számon? Tudjátok magatokat boostolni ezekből a véleményekből is vagy nem foglalkoztok velük?

"Teljesen megértjük azokat, akik minket tartanak esélytelenebbnek, hiszen nem vagyunk ismertek. Senki sem látta a nevünket versenyeken, maximum egy-két ICL alkalmával. Ebből adódóan nem igazán foglalkozunk ezekkel a véleményekkel, majd meglátjuk mi sül ki a meccseinkből."

A K&H MNEB csapatai közül melyik ötöstől tartotok a leginkább?

"Egyértelműen a Salamander a legerősebb csapat a K&H MNEB-en, úgyhogy tőlük."

Melyik pályákon érzitek magatokat a legstabilabbnak, a legerősebbnek?

"Stratégia szempontból nem lenne korrekt ha ezt elárulnánk, nézze meg mindenki hol szoktunk játszani."

Hogyan készültök fel a meccsekre? Mennyit gyakoroltok?

"Sajnos nincs túl sok időnk praccolni, mindig hiányzik valaki vagy rossz a net. Emellett többen egyetemre/középiskolába járnak és van elég dolgunk, de a minimum, egyénenkénti felkészülés általában megvan. Nagyon ritkán tudunk gyakorolni közösen, a teljes fix ötössel."

Jelenleg a tabella negyedik helyén álltok, az alapszakasz nyolc csapatából hat jut majd tovább. Mit gondoltok, benne lesztek abban a hat csapatban?

"Korai lenne ezt megjósolni, fogalmunk sincsen. Megteszünk mindent amit tudunk, hogy bekerüljünk a legjobb hatba. Az első kiemelkedően teljesítő csapaton kívül azt gondoljuk, hogy nagy körbeveréseknek leszünk tanúi."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!